Колишнє приміщення луцького ресторану завалене сміттям

Колишнє приміщення луцького ресторану завалене сміттям
Ідея зі створення в приміщенні колишнього ресторану «Світлофор», що на вулиці Стрілецькій, музею залізниці Волині поки що залишається на рівні розмов. Результати зі створення музею залізниці Волині – нульові.

Про це розповів начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич, – пише Конкурент.

Як повідомлялось раніше, ще на початку листопада минулого року відділ охорони культурної спадщини пропонував усім, хто зацікавлений у створенню музею, долучитись і приносити історичні матеріали та тематичні експонати.

«Ніхто нічого не приніс, ніхто не звертався. Ідеї всі можуть дати, а робити щось конкретно ніхто не хоче. У нас в місті таких куточків як вокзал є декілька. Але всі вони забуті, занедбані й захаращені сміттям. Хоча якби їх відновити, то вони б показали наше місто зовсім з іншого боку», – сказав Петро Троневич.

Він додав, що й не сподівався, що через день після обговорення ідеї створення музею на Стрілецькій прийдуть зацікавлені люди зі своїми пропозиціями й, можливо, цікавими експонатами. Однак каже, що якби знайшлося хоча б двоє-троє людей, які зацікавлені у створенні музею, то він би особисто їм допоміг реалізувати цей проект. Оскільки має такий досвід.

«Перший вокзал був російський, а цей вокзал, про який мова, вже польських часів. Треба дослідити, коли він був перебудований у такий вигляд. Якщо він з польських часів, то ми можемо якісь проекти чи гранти виграти та залучити на створення цього вокзалу. Це дуже перспективна річ, і я можу допомогти й підказати, як це зробити», – додав Петро Троневич.

Він переконаний, що для того, щоб справа зі створення музею на Стрілецькій зрушила з місця, передусім потрібна ініціативність в цьому питанні самої громади міста. Щоб група зацікавлених громадян взялась за роботу, зібрала експонати, якусь коротку довідку про це місце – і робота зрушить з місця. Сама ж «Укрзалізниця», на балансі якої й перебуває це приміщення, самостійно робити музей навряд чи буде. Однак, зі слів Троневича, вона готова піти на зустріч тим, хто все ж таки наважиться втілити в життя створення музею.

Зараз же навколо «Світлофора» лежать купи сміття та розбитого вщент скла від пляшок та вікон.

Очевидно, що це місце для окремих осіб й надалі продовжує бути «рестораном». Оскільки біля будівлі на вибитих шибках та й всередині приміщення поряд з іншим мотлохом лежать гори пустих пляшок з-під алкогольних напоїв. Неозброєним оком видно, що в приміщення зруйноване та занедбане і продовжить руйнуватися й надалі, якщо не вживати жодних заходів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Колишнє приміщення луцького ресторану завалене сміттям
09 березень, 2017, 19:00