Росія відхрестилася від листа Януковича з проханням ввести війська

Росія відхрестилася від листа Януковича з проханням ввести війська
До Генпрокуратури України надійшов лист із Генпрокуратури Російської Федерації із запереченням отримання від екс-президента Віктора Януковича листа із проханням ввести війська на територію України.

Оприлюднив лист керівник ГПУ Юрій Луценко, - повідомляє TCH.ua

У листі повідомляється, що ні адміністрація президента РФ, ні Рада Федерації не отримували ніякого листа Януковича про використання російських військ на території України.

Також у Генпрокуратурі РФ запевняють, що будь-які заяви Януковича не були підставою для звернення президента РФ Володимира Путіна до Ради Федерації про дозвіл на використання російських військ в Україні.

Юрій Луценко сумнівається у правдивості повідомлення російської Генпрокуратури.

«Але що робити з виступом Чуркіна в Раді Безпеки ООН про цей лист? Що робити з відеоінтерв'ю самого Януковича, який підтверджує, що писав такий лист?... Що врешті решт робити з відеозустрічі Путіна із пресою в м. Ново-Огарево. Під час вказаного інтерв'ю Путін, даючи відповідь на питання стосовно того, що може слугувати приводом для використання ЗС РФ на території України, неодноразово зазначив що у нього є «прямое обращение действующего и легитимного Президента Украины Януковича об использовании Вооруженных Сил для защиты жизни, свободы и здоровья граждан Украины…», - питає Луценко.

«Відповідь на ці питання одна - скоро суд, який встановить істину і покарає зрадників та окупантів», - резюмував генпрокурор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.