Подробиці карної справи, через яку провели обшук у Волиньраді

Подробиці карної справи, через яку провели обшук у Волиньраді
Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Державної служби геології і надр під час видачі ліцензій на видобуток бурштину комунальному підприємству «Волиньприродресурс», яке очолює Василь Столяр, бізнес-партер голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва, - повідомляє Ліга. Бізнес.

Кримінальне провадження було відкрито 8 лютого. За тиждень до цього Держгеології надала створеному в квітні 2016 року КП «Волиньприродресурс» чотири спеціальні дозволи на видобуток бурштину на території Волині.

Ліцензія №6172 була видана 2 лютого на видобуток бурштину на ділянці Маневицька-1 (площі Галузія, Маневичі).

Ліцензія №6173 дозволяє видобуток бурштину на ділянці Маневицька-2 (площі Череваха, Северинівка, Гута-Лісовська, Чорторийськ, Велика Осниця).

Ліцензія №6174 - видобуток бурштину на родовищі Камінь-Каширське-1 (площі Бірки, Деревок).

Ліцензія №6175 - видобуток бурштину на родовищі Камінь-Каширське-2 (площі Фаринки Західні, Фаринки, Седлище, Гута, Боровенська).

Сумарна площа цих родовищ становить майже 46 тисяч гектарів.

«Посадові особи Держгеології в змові з посадовими особами «Волиньприродресурс» незаконно видали спеціальні дозволи на користування надрами на видобуток бурштину, чим спричинили тяжкі наслідки інтересам держави ... Комунальним підприємством перераховано кошти за ліцензії, відомості про походження яких відсутні», - йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва.

Згідно з документом, 15 лютого під час обшуків нежитлового приміщення КП «Волиньприродресурс» у Луцьку працівники ГПУ не виявили бухгалтерської документації підприємства, а реальне місцезнаходження компанії встановлено не було.

Із 2 лютого, коли були підписані накази про видачу ліцензій, КП «Волиньприродресурс» очолив депутат облради Василь Столяр. За його призначення проголосували депутати Волинської обласної ради 27 січня цього року.

У 2002-2013 роках Столяр був президентом ФК «Волинь», 60% якого належало нинішньому главі Волинської облради Ігорю Палиці. Столяр також є разом з екс-заступником міністра енергетики Ігорем Діденком співвласником компанії «Флора-Північ».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Подробиці карної справи, через яку провели обшук у Волиньраді
10 березень, 2017, 13:01