У Луцьку презентували виставку про жінок-військовослужбовців

У Луцьку презентували виставку про жінок-військовослужбовців
У Луцькому національному технічному університеті відкрили фотовиставку «Жінки, мир та безпека», присвячену жінкам-військовослужбовцям, волонтеркам та медикам в зоні АТО.

Офіційне відкриття відбулося у п’ятницю, 10 березня.

У фотовиставці представлені портрети жінок, які несуть службу в зоні АТО, а також волонтерок та медиків з різноманітних добровольчих батальйонів та військових частин Збройних Сил України. Загалом виставка містить 33 фотографії і більшість світлин були зроблені у зоні АТО.

Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук розповів, що фотовиставка створена за підтримки ООН та Українського жіночого фонду. Він зауважив, що досить багато жінок несуть службу в ЗСУ та добровольчих батальйонах та стали на захист суверенітету України.

«За підтримки міжнародних організацій цією виставкою ми показуємо, наскільки небайдужі жінки до ситуації в країні. Мета такого заходу – привернути увагу суспільства та влади до поліпшення становища жінок-військовослужбовців в Україні», – додав ректор.

Голова громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу» Олена Черенкова розповіла, що вперше до Луцька потрапила після вибуху в Луганські ОДА. За її словами, перша людина, з якою вона познайомилася, була відома волинська волонтерка, а нині військова Тетяна Должко.

Черенкова зазначила, що досить важливою є роль жінки у неоголошеній війні. За її словами, багато жінок-переселенок долучилися до волонтерської діяльності. «Сьогодні у нас є громадська організація, в якій переселенці обрали Україну та нове життя. Перемога буде за нами», – додала вона.

Також на відкритті присутнім представили відео про жінок, які знаходяться на Сході України та стали на захист територіальної цілісності.

Виставка триватиме до 1 квітня і всі охочі мають змогу безплатно відвідати її. Опісля, виставку планують повезти по районах Волинської області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку презентували виставку про жінок-військовослужбовців
10 березень, 2017, 15:44