Розповіли, скільки українці «залишають» в ресторанах

Розповіли, скільки українці «залишають» в ресторанах
У середньому українці залишають 50-100 гривень у кав'ярнях та 250-300 гривень у ресторанах середнього рівня без врахування алкоголю. Чек в елітних ресторанах починається від 500 гривень.

Про це розповів Родіон Єрошек, співзасновник компанії з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів, – пише Gazeta.ua.

«Ціни в ресторанах підіймаються слідом за інфляцією. Заклади намагаються підвищувати їх не стрімко. Найближче підвищення очікується в квітні-травні. Обід в ресторані подорожчає на 5-8 відсотків», – каже експерт.

Частка ресторанних мереж і холдингів зростає. За словами Єрошека, ресторанний ринок зросте за рік на 3-5%. Стримує його розвиток дефіцит площ у прохідних місцях.

«Ринок укрупняється не тільки за рахунок такого об'єднання закладів, але й за обсягами інвестицій. Чекаємо, що навесні відкриється один-два ресторани щонайменше на 150 відвідувачів. Збільшиться кількість ресторанів з відомими іменами, тобто розвинеться франчайзинг. Навесні підприємці дивляться, куди вкласти гроші. Майже всі заклади фаст-фуду чи вуличної їжі, які відкрили торік, планують розширюватися за рахунок франшизи», – говорить Родіон Єрошек.

Цієї весни очікують відкриття ресторанів азійської кухні, у тому числі – китайської. Модними залишаються ресторани з м'ясними стравами, які готують на очах у відвідувачів.

За бізнес-ланч в столичному кафе в середньому доведеться віддати 50-70 гривень. На це отримаєте напій та дві страви. В ресторанах середнього цінового сегменту бізнес-ланч коштує 150-200 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, скільки українці «залишають» в ресторанах
11 березень, 2017, 06:32
У Луцьку – форум поезії
11 березень, 2017, 04:40