Для жінок-воїнів влаштують весняний бал

Для жінок-воїнів влаштують весняний бал
У Києві на кінець березня запланували «Перший весняний бал» для жінок-армійців та волонтерок.

Про це повідомляє 5 канал.

Так, двічі на тиждень колонний зал КМДА перетворюється на балетну школу. До «Першого весняного балу» тут готуються учасниці АТО та волонтерки. Це – один із елементів їхньої реабілітації.

Анастасія Литвин пішла на фронт добровольцем одразу після Майдану у 2014-му. Воювала у складі батальйону «Айдар». Жінка – професійний тренер з верхової їзди, танцями займалася у дитинстві. Тепер пригадує вже знайомі рухи.

«Ноги пам'ятають, руки також, техніка є трішки. Щось десь згадала, щось опанувала нове, тому дуже задоволена», – каже жінка. Відвідує заняття Анастасія із донечкою Анею. Малеча дивиться за мамою і сама пробує танцювати.

Допомогти дівчатам у виступах зголосилися хлопці з полку «Азов». Деякі з них вже були в АТО, частина зараз лише готуються вперше вирушити на фронт одразу після балу. Для них весняний бал – це перший танцювальний досвід, який дається непросто. Погодилися, кажуть, лише заради жінок.

Військовослужбовець полку «Азов» НГУ з позивним «Шальной» каже: «Я дуже сильно поважаю цей вчинок, котрий зробили наші женщини. Водночас, коли чоловіки сидять вдома і постійно знаходять відмазки: то робота, то сім'я, ці жінки зібрали волю в кулак і допомагають на фронті».

В організатора події Ольги Касьян ідея балу виникла давно, але її відклали у довгий ящик. Коли ж побачила пост у мережі Facebook про те, як жінки-військові мріють про сукню та взуття на підборах, остаточно вирішила, що бал мусить відбутися якнайшвидше: «Вони приїжджають, беруть у нас або медикаменти, або речі, або продукти харчування і говорять, що от ми постійно в цій одежі, в берцах, а ви, дівчата, які проживаєте у Києві можете вдягнути на себе мирний одяг, красивий одяг, красиве взуття, підбори».

Той самий пост написала Олена Мосійчук. Нині вона також готується взяти участь у балі. «Вражень купа, думки зайняті не якимись проблемами, а тим, що потрібно плаття знайти на бал, зачіску здолати. Відчуваєш себе такою дівчинкою», - каже вона.

Всього у весняному балі беруть участь 12 пар. Вони вже освоїли вальс та переходять до полонезу.

Запланували захід на 31 березня. Вхід лише за запрошеннями. Розповсюдять їх серед учасників АТО, а також високопосадовців та представників дипломатичного корпусу.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, бал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для жінок-воїнів влаштують весняний бал
12 березень, 2017, 05:15