Для українців діятимуть нові правила на закордонні рахунки

Для українців діятимуть нові правила на закордонні рахунки
Нацбанк дозволив громадянам України відкривати рахунки за кордоном без індивідуальних ліцензій.

Тобто, хто працює чи вчиться за кордоном, отримали можливість офіційно відкривати там будь-які рахунки й отримувати на них зарплати, стипендії та інші виплати, - пише Експрес.

Вступила в дію постанова Нацбанку, якою регулятор переглянув підходи до ліцензування операцій фізичних осіб із розміщення коштів на закордонних рахунках та здійснення інвестицій за межі України.

Якщо фізична особа отримує за кордоном заробітну плату, стипендію, дивіденди, аліменти, пенсію, то вона може без індивідуальної ліцензії НБУ розмістити їх на рахунках в іноземних банках.

Якщо фізичній особі для здійснення інвестиції у нерухоме майно, цінні папери чи корпоративні права за кордоном не потрібно перераховувати кошти з рахунків в Україні, ліцензію отримувати теж не потрібно. Тобто інвестиція, яка здійснюється за рахунок коштів, що перебувають за межами України, ліцензування не потребує.

Наприклад, фізична особа планує відкрити фірму в Польщі, а також зробити мінімальний внесок до її статутного капіталу в розмірі 2500 злотих. Тепер вона може спокійно, без підтвердних та дозвільних документів, перевезти цю суму через кордон України й внести її в статутний капітал юридичної особи в Польщі. Для такої операції не потрібна буде індивідуальна ліцензія НБУ на здійснення інвестиції.

Відтепер люди без перешкод і потенційного конфлікту із законом зможуть зберігати кошти на рахунках за кордоном, а також здійснювати інвестиції в нерухомість чи бізнес із цих рахунків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для українців діятимуть нові правила на закордонні рахунки
13 березень, 2017, 14:40