Samsung Galaxy Tab S3 - перший планшет виробника зі стилусом*

Samsung Galaxy Tab S3 - перший планшет виробника зі стилусом*
На недавній виставці MWC-2017 південнокорейська компанія Samsung представила планшет Galaxy Tab S3 - наступника Tab S2. Новинка отримала підтримку стилуса, нову платформу, стала продуктивнішою і навчилася відтворювати стереозвук.

Перше враження від нового планшета - позитивне. Навіть дуже. Особливо якщо порівнювати з попередником, виготовленим з пластика. Новинка виглядає більш престижно, адже виконана з металу і скла. Зміна матеріалу вплинула на параметри корпусу - він став трохи товщим і важчим (згадаємо, що товщина Tab S2 становить всього лише 5,6 мм, а вага - до 392 г з урахуванням LTE). Планшет Tab S3 товщий на 0,4 мм і важить до 434 м. Не можна сказати, що таке незначне збільшення параметрів корпусу негативно відбилося на ергономіці. Навпаки, за рахунок скла пристрій став приємнішим естетично і на дотик, а також придбав флагманський статус.

Органи управління залишилися на своїх місцях. Під екраном розташувалася кнопка Home з вбудованим в неї дактилоскопічний датчиком. Клавішу Home супроводжують по обидва боки сенсорні кнопки повернення назад і відкриття многооконного режиму. Правий борт корпусу містить двомісний лоток (для карти microSD і сім-карти nanoSIM), кнопки живлення і гучності. На лівій грані знаходиться роз'єм для підключення фірмової клавіатури (не входить в комплект). На нижньому торці знаходяться порти для зарядного пристрою (Type-C - раніше був microUSB) і навушників / гарнітури (3.5 mm). Варто згадати важливе нововведення - динаміки відтепер стереофонічні (AKG / HARMAN), і виходів для них тепер стало вдвічі більше (всього чотири). Перфорація для кожного динаміка виведена подібно Apple iPad Pro - по дві на верхньому і нижньому торцях. Наскільки це нововведення поряд з новими матеріалами корпусу позначиться на ціні - покажуть українські інтернет-магазини. З появою в Україні Samsung Galaxy Tab S3 можна буде дізнатися всі цінники на планшет на price.ua - популярному сайті порівняння цін.

Що стосується дисплея, то його параметри залишилися незмінними - навіть збереглося процентне співвідношення екрану до фронтальної панелі (72,7%, 9,7 дюйма, 2048х1536 пікселів, Super AMOLED). Істотні зміни торкнулися апаратної платформи. По-перше, більше не буде двох конфігурацій, як у випадку з Tab S2 (дві версії - на чіпсетах Exynos і Snapdragon). По-друге, Tab S3 може похвалитися підвищеною продуктивністю. Тепер, незалежно від моделі планшета, на чолі стоїть тільки Snapdragon 820 (2 ядра 2,15 ГГц, 2 ядра 1,6 ГГц). Графічний прискорювач - Adreno 530. Через більш потужного процесора було збільшено обсяг оперативної пам'яті, який відтепер становить 4 Гб. Плюс до всього користувачам доступна тільки одна модифікація - 32 Гб. Але як і раніше підтримується робота карти пам'яті до 256 Гб. «З коробки» планшет працює на операційній системі Android 7.0 Nougat.

Особливість Samsung Tab S3 - наявність в комплекті електронного пера S Pen. Варто відразу зазначити, що відсіку для стилуса в корпусі планшета немає. На це натякає відсутність в назві планшета слова Note, яке зазвичай Samsung додає до назви смартфонів, що не просто підтримують електронне перо, а й мають для нього місце в корпусі. Якби у планшета Galaxy Tab S3 був відсік для стилуса, то виробникові довелося б збільшити товщину корпуса планшета або зробити тоншим S Pen. В обох випадках така зміна не пішла б на користь ергономіці. До слова, стилус S Pen розпізнає 4096 рівнів натискання.

За словами виробника, вбудована батарея (6000 мАч) здатна протриматися в режимі відтворення відео близько 12 годин. Це також вдасться перевірити тільки після старту офіційного продажу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Samsung Galaxy Tab S3 - перший планшет виробника зі стилусом*
13 березень, 2017, 17:38