Нововолинські гірники обрали голову незалежної профспілки

Нововолинські гірники обрали голову незалежної профспілки
На позачерговій конференції МО НПГУ шахтарі обрали голову «незалежників».

Ним став керівник Незалежної профспілки шахти №1 «Нововолинська» Анатолій Мухомеджанов, – повідомляє БУГ.

Екс-голова місцевого осередку НПГУ Сергій Демченко склав повноваження у зв’язку із хворобою.

«Хвороба поважна і він просто фізично не в стані виконувати свої обов’язки. Профспілка не могла залишатися без керівника. Представники первинних організацій шахт вимагали проведення позачергової конференції, на якій переобрали голову. Попередньо розмовляв із Михайлом Волинцем, котрий переконував мене приступити до виконання обов’язків керівника місцевої організації НПГУ. Я взяв кілька молодих помічників, які допомагатимуть мені в роботі, це Сергій Макаров, Павло Лазаренко і Олександр Герасимчук», – розповідає Анатолій Мухомеджанов.

Гірники шахти «Бужанська» були відсутні на конференції, хоча представників цієї копальні попередньо запросили.

«Є рішення Ради голів, відповідно до якого Богдан Макарчук і Віктор Порплиця виключені з профспілки. Поки суд не постановить відмінити це рішення, воно є законним, тому ці люди не є легітимними представниками профспілки. Проте, запрошення на позачергову конференцію їм надавалося, хоча вони його проігнорували. Проте представників з інших шахт було достатньо, щоб визнати процедуру призначення голови легітимною», – відзначив новопризначений керівник МО НПГУ.

Він зокрема повідомив, що є багато планів, спрямованих на налагодження роботи в організації, акцент поставлений на соціальному захисті і матеріальному забезпеченні гірників.

«На «Бужанці» робота дуже запущена і мені треба там попрацювати з місяць, щоб якось «розрулити» ситуацію. Богдан Макарчук продовжує виступати, прикриваючись брендом профспілки, на що не має абсолютно ніякого права, адже рішення Ради голів ніхто не відміняв», – зауважив Анатолій Мухомеджанов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нововолинські гірники обрали голову незалежної профспілки
14 березень, 2017, 11:22