Позачергова сесія Волинської облради. ЯК ЦЕ БУЛО

Позачергова сесія Волинської облради. ЯК ЦЕ БУЛО
У Волинській обласній раді скликали позачергову сесію.

Вона має розпочатися о 14:00 14 березня.

На порядку денному - висловлення підтримки учасникам блокади торгівлі з окупованими районами Донецької та Луганської областей.

Крім того заявляють, що може зайти мова про висловлення недовіри голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику.

Інформаційне агентство ВолиньPost веде текстову та фототрансляції з сесійної зали.
__________________________________

15:57

Обговорюють друге питання порядку денного. 46 депутатів підтримали звернення про санкції проти російських банків.

15:54

Депутати підтримали звернення.



15:31

Анатолій Вітів пропонує внести в звернення пункти про закриття криміналу проти всіх учасників блокади і припинити переслідування блокадників. Також пропонує внести пункт про звільнення Арсена Авакова.

Ігор Палиця попросив не поспішати з останнім пунктом. Мовляв, потрібно дати йому час на те, щоб розібратися.


15:25

Нардеп Ірина Констанкевич заявила, що вона сьогодні має бути на Волині, а не у Верховній Раді. Вона вважає, що обов’язок кожного із 6 нардепів від Волині у Верховній Раді – підтримати звернення облради щодо засудження розгону блокади. Такі ж вимоги підтримав і нардеп Юрій Савчук.

15:18

Ігор Палиця зірвав овації фразою про те, що чинна влада може розпочати репресії проти "неугодних" і може дійти навіть до того, що їх саджатимуть у тюрми. "Якщо треба, посидимо", - сказав Палиця, після чого пролунали гучні оплески.

15:10

Також засудження дій силовиків проти блокади підтримали представник «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук, активісти блокади Богдан Пташник та Микола Собуцький, депутат Луцької міськради Павло Данильчук.

Зокрема Собуцький закликає народних депутатів та депутатів облради чергувати разом із бійцями на редутах, а також включити до звернення облради звільнення силовиків: Арсена Авакова, його заступника В’ячеслава Аброськіна, главу СБУ Василя Грицака та його заступника, що відповідає за АТО.

Натомість Ігор Палиця вважає, що не всі депутати можуть взяти і поїхати чергувати на редутах. Також, за його словами, у проекті рішення облради є виважені вимоги, які може реально виконати президент. Палиця дивується, чому у Верховній Раді фракції, які підтримують блокаду, досі не заблокували трибуну.



14:51

Виступає секретар Луцької міськради Юлія Вусенко. Вона заявляє, що у сесійні залі облради всі голови фракцій Луцької міської ради, які прийшли підтримати добровольців. Вусенко закликає прийняти закон «Про тимчасово окуповані території» та створити слідчу комісію для розслідування дій силовиків. За словами секретаря, Луцька міська рада готова прийняти аналогічне рішення.



14:42

Виступило з півдесятка депутатів. Вимагають припинити торгівлю з ОРДЛО, прийняти закони про окуповані території, про те, що влада пройшла "точку неповернення" та подібне. Кидають звинувачення в бік Петра Порошенка, мовляв, компанія "Рошен" торгує з агресором.

14:31

Депутат Костянтин Зінкевич нагадав, що після початку війни добровольці та волонтери взяли на себе функції держави. І сьогодні вони знову блокують торгівлю з ОРДЛО, бо держава не виконує своїх функцій.

14:28

Михайло Імберовський з Самопомочі каже, що Україні торгівля з окупованими регіонами невигідна, а Верховна Рада повинна ухвалити закон про окуповані території, де війну визнають війною, а не АТО. Він вважає, що трибуну парламенту треба заблокувати поки не приймуть відповідні закони.

14:25

Свободівець Олександр Пирожик обурюється, що волонтерам заборонили самостійний в'їзд в зону АТО.



14:24

Депутати та активісти записуються до виступу під час обговорення першого питання.

14:22

Ігор Палиця привітав добровольців з святом. Також депутати вшанували пам'ять військових, які загинули в боротьбі за Україну.

14:20

У порядку денному два питання: 1) звернення до керівництва держави щодо штурму редуту блокадників ОРДЛО; 2) звернення про негайне введення санкцій щодо російських банків.

Ігор Палиця повідомив, що питання про "імпічмент" Гунчику не виносять, бо його роботу мав би оцінити президент.

14:18



14:15

Засідання почалося. Депутати реєструються. 47 обранців зібралося. Фракція "Солідарність" відсутня в повному обсязі. Проекту рішення про недовіру Володимиру Гунчику депутатам не роздали. Тож, ймовірно, його й не будуть розглядати.


14:13


Також слідкуйте за трансляцією на Facebook-сторінці Богдана Климчука.



14:11

В залі присутні не тільки депутати облради, але і депутати Луцької міської ради, секретар ради Юлія Вусенко, Євген Ткачук, Андрій Козюра, Валерій Бондарук.

Голова облради Ігор Палиця радиться щодо проекту рішення із керівником апарату ради Дмитром Дубняком.

Також присутні громадські активісти "Самооборони Волині", "Народного контролю", "Самооборони Рожища", різних спілок ветеранів АТО.



14:01

Сесія поки не розпочалася. У сесійній залі - майже порожньо. Є представники різних громадських формувань, зокрема, Олександр Волянюк і Валерій Зиза з "Варти порядку". Приїхали "самооборонівці". Депутатів мало.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Позачергова сесія Волинської облради. ЯК ЦЕ БУЛО
14 березень, 2017, 14:00