Годинники, квіти та грамоти: у музеї привітали добровольців

Годинники, квіти та грамоти: у музеї привітали добровольців
Цьогоріч в Україні вперше відзначають День українського добровольця, вшановують живих та згадують загиблих Героїв.

У Волинському краєзнавчому музеї вітали та нагороджували добровольців у вівторок, 14 березня.

До всеукраїнського вшанування долучилися працівники Волинського краєзнавчого музею, які організували виставку, присвячену тим, хто першими поїхали боронити свою країну на Сході. В експозиції представлені подаровані бійцями фотографії, гільзи, одяг, шеврони.

На заходи відзначення запросили волинських добровольців та учнів ліцею з військово-фізичною підготовкою.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик привітав бійців зі святом. Посадовець розповів, що історія побудована на славних подвигах предків, і першими добровольцями були козаки. За його словами, нині Україна потрапила в небезпеку поневолення та загарбання і на початках збройного конфлікту саме добровольці першими поїхали захищати країну із зброєю в руках.

«Є багато критики та багато перекручень, але ніхто не зітре із сторінок історії той подвиг, які вони зробили у перші дні війни. Я дякую всім воїнам та схиляю перед ними голову», – подякував Гунчик.

Заступник міського голови Сергій Григоренко привітав присутніх воїнів із святом. Чоловік запевнив, що міська рада усіляко підтримує добровольців і доказом цього є впровадження програм підтримки воїнів, фінансованих з міського бюджету.

Вітали добровольців не тільки на словах, а й нагороджували грамотами та цінними подарунками.

Так, за особисту мужність та героїзм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сприянні дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та з нагоди Дня добровольця почесною грамотою ОДА нагородили Юрія Гучака, Олександра Добровольського, подякою – Миколу Габдулхакова, Сергія Долинського, Олександра Шульгана. А Ігорю Дименку та Андрію Стасюку вручили цінні подарунки – годинники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Годинники, квіти та грамоти: у музеї привітали добровольців
14 березень, 2017, 15:03