Гунчик провідав волинського військового

Гунчик провідав волинського військового
У День українського добровольця голова Волинської ОДА Володимир Гунчик відвідав у селі Прилуцьке старшого прапорщика у відставці Олега Твердохліба, який нині проходить реабілітацію післяопераційної хіміотерапії.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Гостей зустріла мати військовослужбовця та провела до кімнати сина, де Гунчик подарував йому годинник.

«Багато-багато-багато тобі років життя. Нехай все буде добре. Найголовніше – щоб ти був здоровий, будемо молитися та ставити свічки за це. Я тебе підтримую і буду підтримувати. І от сьогодні свято – День українського добровольця, щойно привітали твоїх побратимів, вручили їм нагороди та подарунки. Але про тебе теж не забули. Скільки потрібно, стільки будемо допомагати», – побажав Гунчик Олегу Твердохлібу.

Після цього тривала розмова про буденні справи. Товариші Олега підняли питання про присвоєння йому звання Героя України, тим паче що ОДА всі відповідні документи підготувала та передала до Києва. На позитивне рішення чекають вже найближчим часом. Своєю чергою, Олег Твердохліб продемонстрував нагороду, яку передали йому волонтери з Києва, та зауважив, що невдовзі такі нагороди запровадять на державному рівні.

Довідково:

Олег Твердохліб народився у Грузії, де познайомилися його батьки після інституту та разом працювали на металургійному заводі. Чоловік прожив у Грузії до 18 років, а потім – строкова служба. До 1991-го року служив у НДР, повернувся в Україну. Загалом прослужив 25 років. Під час Євромайдану забезпечував спокій у Луцьку в складі «Самооборони». Коли почалася війна в Україні, Олег з іншими хлопцями з Волині вирішив іти воювати, але через свій непризовний вік потрапив до новосформованого батальйону «Айдар», ставши добровольцем. На фронті був півтора року та вже у жовтні 2015-го року повернувся в Луцьк за станом здоров’я – мав 5 тяжких й 2 легких поранення. А 30 серпня 2017 року в Черкасах Олегу Твердохлібу зробили надскладну операцію. Опісля – хіміотерапія. Нині знаходиться на реабілітації та щодня бореться за життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.