У Нідерландах бюлетені рахуватимуть вручну. Бояться хакерів з Росії

У Нідерландах бюлетені рахуватимуть вручну. Бояться хакерів з Росії
За підсумками виборів у Нідерландах більшість місць у парламенті можуть отримати праві популісти, які в останніх перед голосуванням соцопитуваннях посіли друге місце.

За волевиявленням голландців напружено слідкує вся Європа, бо успіх правих додасть голосів їх однодумцям у Франції та Німеччині, де вибори відбудуться на кілька місяців пізніше, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Найбільше уваги у Нідерландах до Герта Вілдерса – лідера ультра-правої популістської "Партії Свободи". Він називає Україну однією з найкорумпованіших держав у світі, де точиться громадянська війна. Це – перший противник асоціації України з ЄС. Серед інших його гасел — закриті кордони для мігрантів, заборона Корану та мечетей, а також вихід Нідерландів із Європейського союзу. "Вихід з ЄС - найкраще, що може з нами статися. Ми повернемо собі власну країну. І матимемо ключі від дверей. Адже кожен господар в домі мусить мати власні ключі", - вважає Вілдерс.

кийсь час його партію навіть називали лідером перегонів, тож тепер, аби виправити становище, гучну риторику перейняли інші політичні партії. Навіть нинішній прем'єр обережно висловлюється проти мігрантів, тож надзвичайно толерантна і відкрита країна змінюється на очах. "Тут багато що зараз кепсько. І у нас, і у Франції, і в Німеччині, і в Бельгії. Вся Європа занапащена. Нам потрібні політики з твердою рукою", - кажуть голландці.

Голосувати проти нінішнього уряду чималу турецьку громаду закликав президент Туреччини Ердоган, бо раніше його міністрам заборонили агітувати серед місцевих турків за розширення повноважень на референдумі в Туреччині. Дипломатичні контакти Анкари й Нідерландів тепер призупинені. Невизначеною є й доля угоди про асоціацію України та ЄС. Наприкінці лютого документ уже підтримала нижня палата парламенту — та сама, яку зараз будуть переобирати. Тепер слово за сенатом. Нідерланди раніше запевняли, що угода буде ратифікована, але результат виборів може вплинути і на настрої, і на рішучість сенату.

Цікаво, що Нідерланди дуже бояться зовнішнього впливу на нинішні вибори — маючи на увазі передовсім Росію. Тому цього разу голоси будуть підраховувати старим перевіреним способом — вручну, без залучення компьютерів та інтернет-технології голосування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нідерландах бюлетені рахуватимуть вручну. Бояться хакерів з Росії
15 березень, 2017, 02:13