ПриватБанк представив цифровий безконтактний гаманець*

ПриватБанк представив цифровий безконтактний гаманець*
Відтепер держателі карток Mastercard від ПриватБанку можуть використовувати смартфон як зручний і надійний засіб безконтактної оплати.

14 березня 2017 р. у Києві компанія Mastercard та ПриватБанк презентували цифровий безконтактний гаманець на платформі Mastercard Enablement Digital Service (MDES) в Україні.

Він дозволить користувачам швидко та безпечно розраховуватися в торгових точках за допомогою смартфону на POS-терміналах, що підтримують технологію безконтактної оплати Mastercard.

«Безконтактний гаманець – це чудова нагода для понад 5 мільйонів наших клієнтів, які вже користуються електронним банком на власних мобільних пристроях, під час оплати покупок відмовитися не лише від готівки, а й взагалі від фізичних карток, – зазначив Олександр Шлапак, голова правління ПриватБанку. – Завдяки співпраці банку та Mastercard сьогодні речі, які ще 5 років тому вважалися фантастикою, увійшли в буденне життя українців. Стратегічним напрямком розвитку банку є поширення власних технологій задля розвитку держави. Найпопулярніший в Україні мобільний банк Privat24 найближчим часом стане базою для розвитку загальнонаціональних і регіональних цифрових сервісів (електронний квиток, картка городянина) та інших проектів smart country».

NFC-гаманець доступний для мобільних пристроїв з версією програмного забезпечення Android 4.4 KitKat і вище з вбудованим NFC-чипом. Щоб безконтактно оплачувати покупки смартфоном, користувачам потрібно встановити та активувати NFC-оплату в додатку Privat24 і в торговій точці просто піднести розблокований телефон до термінала.

«Сьогодні ми спостерігаємо підвищений інтерес українців до «розумних» речей як платіжних інструментів. За даними наших досліджень, українці скоріше залишать вдома гаманець, ніж смартфон, з яким вони проводять щонайменше 4 години на день.

Безконтактні розрахунки свого часу зробили революцію на платіжному ринку країни. І сьогодні вони виходять на новий етап розвитку, коли смартфон стає універсальним інструментом зв’язку та здійснення зручних і безпечних безконтактних оплат», – підкреслила Віра Платонова, генеральний директор Masterсard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії.

Рішення працює на глобальній цифровій платформі токенізації Mastercard Enablement Digital Service (MDES), що перетворює будь-який пристрій з підключенням до Інтернету на безпечний платіжний інструмент. Платформа була представлена в 2013 році. Сьогодні серед операторів цифрових гаманців, що працюють з MDES, такі гіганти, як Apple, Samsung та Google. Під час відцифрування платіжної картки створюється унікальний токен, використання якого забезпечує максимальний рівень захисту платіжної транзакції.

Мережа безконтактних розрахунків в Україні активно розширюється: сьогодні понад 50% POS-терміналів у торгових точках приймають такий вид оплат. Безконтактно, зокрема за допомогою смартфону, можна розрахуватися у вендингових апаратах, паркоматах, на АЗС; оплатити проїзд у громадському транспорті Києва. Так, наприклад, за майже два роки існування технології в метро користувачі понад 7 млн разів розрахувалися безконтактними картками та пристроями. При цьому 72% українських онлайн-користувачів стверджують, що надали б перевагу оплатам саме за допомогою смартфону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ПриватБанк представив цифровий безконтактний гаманець*
15 березень, 2017, 11:15