Суд почав банкрутство держпідприємства «Волиньвугілля»

Суд почав банкрутство держпідприємства «Волиньвугілля»
Господарський суд Волинської області почав процедуру банкрутства державного підприємства "Волиньвугілля".

Про це свідчать дані Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Міністерства юстиції, передає БізнесЦензор з посиланням на Українські Новини.

Держпідприємство знаходиться в процедурі банкрутства з 2 березня.
Банкрутство було розпочато за позовом держпідприємства "Регіональні електричні мережі", яке з 7 грудня 2015 року також знаходиться в процедурі банкрутства.

Сумарна вимога ДП "Регіональні електричні мережі" до "Волиньвугілля" складає 12,7 млн ​​грн, при цьому до первісного позову "Регіональних електричних мереж" приєдналися ТОВ "Інститут екологічних технологій Донбасу" (вимоги - 856,8 тис. грн) та ПП "Схід-Інвестбуд-Сервіс" (477,2 тис. грн).

Позов про банкрутство ДП "Волиньвугілля" був поданий на початку лютого паралельно з позовом до державного вугледобувного підприємства "Львіввугілля".

Станом на 15 березня ДП "Львіввугілля" ще не знаходиться в процедурі банкрутства, розгляд позову ДП "Регіональні електричні мережі" триває.

Крім того, ДП "Регіональні електричні мережі" подало позов про банкрутство ДП "Передпускова дирекція шахти №10" Нововолинська" (рішення про початок банкрутства ще не прийнято).

Як повідомлялося, "Регіональні електричні мережі", так само як "Львіввугілля" та "Волиньвугілля", курує Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

ДП "Регіональні електричні мережі" займається поставками електроенергії на вугільні шахти.

У наприкінці 2015 року Господарський суд Київської області розпочав процедуру його банкрутства за заявою самого підприємства. У 2016 році ДП "Волиньвугілля" видобуло 185,42 тис. тонн вугілля газової групи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нормально одні жорікі доводять до банкрутства, другі жорікі куплять за бесцінь, все в кращих традиціяї 90тих. І це при гострому дифеціті вугля в країні....
Відповісти
Останні новини
Суд почав банкрутство держпідприємства «Волиньвугілля»
15 березень, 2017, 16:57