Через переворот Луцьк залишається без влади, - «Солідарність»

Через переворот Луцьк залишається без влади, - «Солідарність»
Через переворот у міськраді Луцьк на тривалий час фактично залишається без влади, а робота у багатьох галузях буде заблокована.

Про це йдеться в заяві облорганізації БПП «Солідарність».

У пропрезидентській партії нагадали, що «Укроп» та його союзники замість розгляду питання про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови влаштували переворот у місті, змінивши й свою думку про легітимність 19-ї сесії.

«Так, у разі, якщо б було проголосоване рішення про дострокові припинення повноваження міського голови, то у Луцьку б оголосили вибори мера й уже до літо місто мало б можливість нормально функціонувати під керівництвом людини, якій би це довірили громадяни. Однак, більшість депутатів дбає лише про власні інтереси, а ніяк не про життєдіяльність міста й добробут лучан. Саме вони, замість того, аби чесно піти на вибори та виставити власного кандидата в мера намагаються незаконними методами узурпувати владу», - йдеться у заяві.

У БПП вважають: «Вчора, фракції УКРОП разом з союзниками: депутатами з фракції «Батьківщина» та фракції Радикальна Партія Олега Ляшка, а також двома позафракційними депутатами Євгеном Ткачуком та Олександром Козлюком вдалося незаконно позбавити місто хоча б тимчасового керівництва. Так, було достроково припинено повноваження секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко. Більше того, це було зроблено в незаконний спосіб, адже порушені не лише Регламент Луцької міської ради та Закон України «Про місцеве самоврядування», а навіть Конституція України. Звісно, усі крапки над «і» розставить суд, однак поки триватимуть судові процеси місто фактично залишається без влади й робота у багатьох сферах буде заблокована».

Депутати з фракції «Солідарність» відмовились брати участь у цих незаконних діях та закликають інших депутатів бути чесними перед собою та громадою, яка їх обирала та не піддаватись на провокації з боку олігархічних груп. Партія Блок Петра Порошенка «Солідарність» засуджує дії усіх депутатів Луцької міської ради, які брали участь у політичному перевороті, а також закликає скласти мандати та піти на перевибори. Зрозуміло, що у теперішніх умовах міська рада не буде дієздатною, а страждатимуть від цього лише жителі міста. Тож саме вони мають зараз повне право обрати нову владу, яка представлятиме їх інтереси, а не бізнес-угрупувань», - йдеться в заяві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запахло УКРОПом!!! Солодке мерське крісло. Усіляки брудні сраки хочуть прилипнути!!
Відповісти
Останні новини
Через переворот Луцьк залишається без влади, - «Солідарність»
16 березень, 2017, 16:35