Вчені назвали найщасливішу людину на землі. ФОТО

 Вчені назвали найщасливішу людину на землі. ФОТО
Нейробіологи оголосили буддійського ченця Матьє Рікара найщасливішою людиною в світі.

Про це йдеться на сайті СВІТ24.

Сканування мозку Рікара, за освітою молекулярного генетика та довіреної особи Далай-лами показало, що його сіра речовина випромінює неймовірну кількість гамма-хвиль, що ніколи раніше не спостерігалося в нейробіології.

Гамма-хвилі пов'язані зі свідомістю, увагою, навчанням і пам'яттю. Чотири роки тому вчені з Університету Вісконсіна підключили до мозку 66-річного монаха 256 сенсорів, що стало частиною дослідження, проведеного на сотнях людей, що практикують медитацію.

Крім того сканування виявило більш підвищену активність у лівій частині префронтальної кори в порівнянні з правої. Із сотень добровольців набрали від + 0,3 балів (депресія) до - 0,3 балів (велике щастя), показники ченця досягли - 0,45 балів. Це говорило про неймовірно великому потенціалі щастя і набагато меншій схильності до негативу. Іншими словами, йому дуже легко розслабиться і ніколи не сумувати.

Рікар, який отримав докторський ступінь у галузі клітинної генетики кілька десятиліть тому, вирішив залишити кар'єру заради вивчення Буддизму в монастирі Тибету.

Француз вирішив поділитися своїми методами щастя з іншим світом і показати, що медитація змінює наш мозок і нас самих.
Як заявив Рікар, кожен може стати щасливим, якщо навчиться тренувати свій мозок. Ті, хто практикували по 50 000 циклів медитації, показували дивовижні результати. Але для багатьох людей поліпшення будуть помітні і при 20-хвилинній медитації в день три рази на тиждень.

Рікар вважає, що багато людей вважають стан щастя - відсутністю конфлікту, хоча, насправді, це набір таких якостей, як альтруїзм, співпереживання, внутрішне умиротворення, внутрішня свобода і внутрішня сила. Всі ці якості щасливої людини можна культивувати, точно так само, як будь-який інший навик.

«Замість гімнастики для зміцнення м'язів, ви проводите гімнастику співпереживання, а саме прокидаєтеся вранці і 20 хвилин насичуєте свій розум любов'ю і добротою», - пояснив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Саме з цього потрібно будувати освітні програми а не запудрювати мізки дітей і дорослих. Але суспільству вигідна сіра масса. Хоча вибір має бути за кожним. А медитація це супер!!!
Відповісти
Останні новини
Вчені назвали найщасливішу людину на землі. ФОТО
03 листопад, 2012, 16:00