Доброволець із Росії розповів про отримання українського громадянства

Доброволець із Росії розповів про отримання українського громадянства
Росіянин Артем Широбоков, який брав участь в АТО на Донбасі у складі батальйону «Азов», розповів про те, що він практично позбавлений можливості отримати громадянство України.

Про це пише IA ZIK.

В інтерв’ю росіянин повідомив, що намагався отримувати українське громадянство, але спроби не увінчалися успіхом. «Юридична служба «Азова» збирала документи у понад 20 осіб з підписом і рекомендацією Арсена Авакова про те, що ми маємо заслуги перед Україною. Перші документи загубилися, другі пройшли СБУ, всі інстанції і вже в Адміністрації президента їх розгорнули, сказавши про те, що у нас відсутня довідка з інформацією про відсутність злочинів проти людяності», – розповів Широбоков.

За його словами, можливості отримати необхідну довідку у нього немає, тому що для цього потрібно їхати в РФ і звертатися в посольство. Та й у Росії, за словами добровольця, не зацікавлені у видачі таких документів. «Знову писати якусь довіреність на когось в РФ – ніхто не захоче це робити. Так і я буду проти цього. Людину підставляти в Росії зовсім не хочеться», – зазначив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Доброволець із Росії розповів про отримання українського громадянства
17 березень, 2017, 08:00