Проректор СНУ розкритикувала туристичний логотип Волині

Проректор СНУ розкритикувала туристичний логотип Волині
Проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами СНУ імені Лесі Українки Анна Данильчук покритикувала туристичний логотип Волині.

Враженнями від побаченого вона поділилася в Facebook.

Нагадаємо, 16 березня опублікували результати конкурсу на розробку туристичного логотипу Волинської області. Переможцем обрали варіант №8 (Волинь унікальна). Автор – Владислав Михайлів. Грошова винагорода за перемогу у конкурсі становила 10 000 грн.

В Анни Данильчук та її однодумців виникли зауваження до логотипу, які Інформаційне агентство ВолиньPost публікує без змін і правок:


Логотип Волині, багато літер) вдень пробігаючи по стрічці помітили з Василем Старко помилку в англійському варіанті тексту.

Враховуючи, що лого складається лише із двох слів - то це абсурдна халатність. Вдома ж ... вирішила почитати ніби-то дуже професійний опис лого. Народ, це ж сумно-страшно.

По-перше, слово "унікальний" - не працює в такому контексті, не несе ніякої інформації, чим воно відрізняє Волинь від Франківщини чи Київщини? Унікальний - означає один у своєму роді (от Ватикан, наприклад, чи Австралія), якщо ж вживати його як комплімент, а так думаю автор і задумував, тоді теж не працює, решта областей теж унікальні чимось своїм. Це так само ніяк, як написати - Волинь - красива. Так, красива. І унікальна. Але й Київщина теж.

Автор у презентації пише: "Замки та палаци Волині: Луцький Замок, Замок Любарта, Олицький Замок". Як таке може бути, що переможець лого для регіонального туризму не знає-не прочитав-не вивчив, що Луцький Замок і Замок Любарта - це одне і теж, а в Олиці - палац-резиденція?

Виявляється, продовжує переможець, на лого навіть є бурштин та його поклади, і сосновий ліс. Чого ж тоді іще помп бурштинокопачів немає? Лого регіону - це ж не мапа, та й чому люди в тих крапочках мають бачити бурштин, а не скажімо, чорницю, якою теж славна Волинь?
Ще, виявляється, можна на лого розгледіти орла із печаток польських часів. Але давайте чесно, це ж абсурд. Автор провів рисочку і, на тобі, бачте тут крила))) з таким же успіхом там можна побачити міст Патона чи дитячі плавки. Сумнівним тут є і доречність ідеї польського орла на логотипі області незалежної України.

Я вже мовчу про повне нерозуміння того, що автор мав на увазі, підписуючи орнамент вишивки і як етнічні особливості? А як козацька шабля стала унікальною складовою нашої волинської унікальності? Ну, козаки тут бували, і битви Хмельницького, але ми точно не Запоріжжя, то вже їх унікальність.

Навіщо області логотип? Щоб запам'ятовуватися і вирізнятися. Для чого нам таке лого? Щоб було? Тоді може краще лишити просто прапор Волині?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...побачити міст Патона чи дитячі плавки" - аплодую стоячи)
Відповісти
підтримую
це швидше логотип. для волинської швидкої допомоги
Відповісти
Останні новини
Проректор СНУ розкритикувала туристичний логотип Волині
17 березень, 2017, 10:57