Нардеп з Волині воював з фальсифікаторами під Києвом. ВІДЕО

Нардеп з Волині воював з фальсифікаторами під Києвом. ВІДЕО
В ніч на неділю, 4 листопада окружком виборчого округу № 94 у місті Обухові Київської області визнав переможцем кандидата від Партії регіонів, діючого народного депутата Тетяну Засуху. При цьому ОВК відмовилася враховувати голоси з 28 дільниць. Представником опозиції під час цих подій в ОВК був народний депутат з Волині Віктор Олійник (на фото)

Окружком виборчого округу № 94 (Київська область) визнав недійсним голосування на 28 дільницях, таким чином не врахувавши голоси приблизно 30 тисяч виборців.

Підсумковий протокол про результати виборів в окрузі зачитав під крики «Ганьба» голова ОВК, пише Українська правда.

«На цій дільниці з перевагою у майже 9 тисяч голосів перемагав представник Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Віктор Романюк. Але позавчора представники Засухи подали скарги у суди: вони стверджували, що їх нібито не пустили аж на 28 виборчих дільниць», - розповів Олійник. У скаргах просили визнати факт порушення виборчого законодавства.

Половину цих скарг задовольнили ще суди першої інстанції. Половину – апеляційні суди. Зі слів Олійника, інколи на суди приходили члени дільничних комісій у повному складі і в один голос переконували суд, що не було таких порушень, і ніхто представникам Засухи не перешкоджав. Більш того, на судах не було навіть людей, яких ніби-то не пускали – їх інтереси представляли юристи. Однак суди визнали порушення.

«Протягом трьох днів ОВК 94-го округу без поспіху перераховувала голоси з 11 дільниць. Вчора вночі, коли порахували тільки шосту дільницю з одинадцяти, раптом з’явився голова ОВК. Перераховувати зразу перестали. Але разом з головою з’явилися якісь незрозумілі люди, прийшов «Беркут»… Голова ОВК оголосив, що є судові рішення про порушення на 28 дільницях. За п’ять хвилин на підставі цього комісія визнала голосування на цих дільницях недійсним. А саме на них перемагав кандидат від "Батьківщини". Після нового рішення ОВК вийшло, що Засуха перемагає Романюка з перевагою десь у 240 голосів», - розповів Віктор Олійник

Коли члени ОВК почали протиправні дії, у ситуацію втрутились депутат від БЮТ, волинянин Віктор Олійник та член «Фронту змін» Андрій Пишний.

Олійник заявив, що як народний депутат, повідомляє про злочин. «4 листопада о 4 годині ранку голова ОВК № 94 поставив питання по скасування рішення ОВК про проведення перерахунку голосів на окремих виборчих дільницях. Згідно з законом це не передбачено!», - заявив Олійник.

Члени ОВК, підконтрольні Партії регіонів, в цей момент почали комусь дзвонити. Після цього в залі ОВК з'явилася Тетяна Засуха. Вона наказним тоном вказувала ОВК працювати, а решті людей розсістись по місцях. Підтримувати Засуху прийшов її чоловік, екс-губернатор Київщини Анатолій Засуха.

Андрій Пишний, заявив, що представники опозиції подаватимуть скарги до судових інстанцій щодо того, що відбулося в ніч з суботи на неділю в ОВК. "Засуха депутатом не стане", - зазначив Пишний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це була "лєбєдіная пєсня" Олійника . Він , потапчук ,дід кирильчук та всє стариє бютовці на хер не нужни тепер яценюку. І правильно! Так їм і нада!
Відповісти
Та на городі постав таких депутатів ворон лякати і то не впораються.Юлю здали,вибори програли,самі на Волині не в авторитетах ходять,то поїхав на Київ одинак з бабою воювати,"герой України" Олійник.Весла суши і гриби збирай.
Відповісти
такі да! Виють і вищать ті єбютовці , що у них перемогу забирають ригіонали! А самі ж то бояться з ними ваєвать! вчіться у свободівців!ті своїх не здають , стоять до переможного кінця!
Відповісти
Я був присутній на цьому засіданні з 28 жовтня.Скажу: є чому повчитися!!! Я десь читав про"бабушок" овк 94, і тепер бачив їу у дії. До речі: ці бабушки-молоді, вродживі жінки.А які характери,розумові здібності, уміння тримати удар...Усіх "крикунів" "за пояс затикали" інтелектом.За шість днів засідання ОВК жодному не вдалося їх ані вивести із тепіння, ані надломити морально (не всі чоловіки витримували накал та тиск). А всякі депутатішки Олійники і іже з ними вглядали на фоні цих прекрасних але монументальних дам як шавки безродні: подзяволять і відскочать. Пишаюся тим, що ще є такі жінки; щасливий тим що довелося хоча б бачити їх зі сторони. А організаторам майбутніх виборів різних рівнів рекомендую звернути увагу на Коваленко Н.М. та Березіну Л.Ю.Високопрофесійні спеціалісти. Шановні Наталіє Миколаївно та Любов Юріївно! Я закохався в Вас, ваші знання, вміння та те як Ви вмієте досягати успіху! З повагою.
Відповісти
Останні новини
Нардеп з Волині воював з фальсифікаторами під Києвом. ВІДЕО
04 листопад, 2012, 13:25