Екоінспекція перевірить «варварське» кронування дерев у Луцьку

Екоінспекція перевірить «варварське» кронування дерев у Луцьку
Екологічна інспекція перевірить, чи були достатні підстави настільки сильно кронувати дерева на проспектах Грушевського та Перемоги в Луцьку. Якщо інспекція дасть висновок, що ні, то виконавці та замовники відповідатимуть за пошкодження дерев.

Про це стало відомо 17 березня під час брифінгу.

За словами заступника міського голови Юрія Моклиці, наразі тривають дослідження теми кронування, яка обурила лучан. Адже дерева на проспектах Грушевського та Перемоги кронували так, що залишилися ледь не самі ствобури.

«Такий тип кронування, як на проспекті Грушевського, допустимий, має право на існування, але щоб його здійснювати, мають бути підстави», – наголосив посадовець. Мовляв, якщо дерева сохнуть та мають велику кількість сухих гілок, то необхідне їх обрізання, аби дати можливість деревам оновитися.

«Судячи з того, що було на проспектах Грушевського і Перемоги, там далеко не така ситуація», – зауважив заступник міського голови.

Тому він повідомив, що відправив лист на екологічну інспекцію, аби вона надала висновок щодо правомірності такого кронування. Відповідно до висновків, за словами Моклиці, можуть застосувати дисциплінарні заходи щодо виконавців чи замовників. Такий висновок можуть отримати вже в наступний вівторок-середу, тож, після цього й вирішать ступінь відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Ківерцях ще перевірте - так само "кронують"!
Відповісти
Тільки побачили? Їх там тиждень різали. Замнуть ці питання, як і всі інші. Цього року каштани на проспектах не будуть цвісти((((
Відповісти
Останні новини
Екоінспекція перевірить «варварське» кронування дерев у Луцьку
17 березень, 2017, 14:26