Луцький дизайнер прокоментував туристичний логотип Волині

Луцький дизайнер прокоментував туристичний логотип Волині
Оскільки нещодавно опублікували результати конкурсу на розробку туристичного логотипу Волинської області і визначили переможця, в мережі почали активно обговорювати дану роботу.

Свою думку висловив дизайнер Віктор Мазурець на своїй сторінці у Facebook.

Публікуємо допис без змін:

"По перше скажу відразу, що до прийняття лого я не маю жодного відношення, я сам лише вчора дізнався що був виключений з комісії (хоча я був єдиним представником експертного середовища) і вже все прийнято та затверджено.
Як це мало би бути, та на чому я наполягав на першому засіданні комісії:
1. перший етап це розробка вимог по розробці логотипу та оголошення самого конкурсу.
2. другий етап - збір усіх конкурсних робіт та їх фільтрування. (тобто у нас були прописані вимоги до лого і роботи які були виконанні з явними порушеннями повинні були бути відсіяні), ті ж які пройшли мали бути виставленні на показ для загального, публічного обговорення.
3. побачивши "куди вітер віє" тобто що людям подобається, відбираються роботи фіналісти. Тут мала би бути пророблена сама основна як на мене робота (саме за цим я йшов), а саме фіналісти працюють з експертами (дизайнери, маркетологи, художники, історики якщо потрібно психологи)
4. врахувавши всі побажання та всі коментарі експертів по уже досконально опрацьованим логотипам відбувається фінальне голосування та визначається переможець
На жаль в зв'язку з сімейними обставинами я був відсутній на другому засіданні та виключений з комісії про що дізнався вчора.

Та це не всі здивування вчорашнього дня, по-перше хлопці я був дуже здивований, що обговорення хай навіть загальне було лише ТИЖДЕНЬ... ми створюємо дуже важливий інструмент для роботи на роки. Можу порівняти це з референдумом про скажімо мовне питання... людей потрібно підготовляти, дати їм купу аргументів чому так а не інакше... врахувати думки кожного... про причини такої "спешки" мені не відомо.

Щодо самого лого... оскільки я був позбавлений можливості прокоментувати його на комісії то думаю маю право зробити це тут.
Загалом ідею класна і мені подобається, але в такому варіанті як він є "ВІН СИРИЙ" та над ним ще треба працювати.
1. Сприйняття лого в чорно-білому варіанті (ну відверто кажучи радісного та такого щоб прям хочеться їхати на Волинь мало) а саме в ЧБ варіанті він буде ой як частенько з'являтись... не завжди є можливість кольорового друку
2. Масштабування... важливий елемент лого тим більше якщо це лого загального вжитку, якщо відійти навіть від монітору на метри 3-4 то вже це не лого а плямка , яка нагадує подряпаний шурупчик(( такі дрібні елементи... це ризикований хід (як логотип на банері на сцені якогось фестивалю приклад 2)
3. Хрест.. в такому варіанті як на лого він не має жодного відношення до гербу Волині та й взагалі якщо вже звертатись до геральдики то це дуже специфічний напрямок і з ним треба дуже вже акуратно.
4. Символи. Болюча тема і ціла наука для дизайнерів початківців (не все можна бездумно та просто так використовувати) кожен символ або знак може щось означати.. як смерть так і радість.... тому якщо вже наважуємось використовувати то обов'язково треба залучати істориків (приклад 3) та і там є питання) наприклад за задумкою автора символ письменників з логотипом Фейсбуку, це звичайно сучасно але яке відношення до Волині, а якщо це сабля то питання таке ж саме
Дуже хочеться подякувати за гарні гарні пости з критикою Anna Danylchuk, Mykola Zhychuk та й усіх інших хто витрачав час на конструктивні та обґрунтовуванні коментарі ну і звісно тим хто допомагав професійною думкою та пропозиціями під час роботи.
Нічого архі страшного не сталося і прошу вважати мій пост не критикою, а роботою над помилками, тому що вважаю як би там не було себе причетним і мабуть десь треба було бути наполегливішим... Вибачте.

І як я не думав чи можна виправити щось... на мою думку - НІ
Це був публічний конкурс де визначений переможець, тому якщо робити правки чи роботу після того як оголошено переможця це дасть підстави іншим учасникам говорити про нечесність по відношенню до них...
(як приклад, на відборі на євробачення виграв гурт Океан Ельзи з піснею "Там де нас нема", а потім нам кажуть що поїдуть співати пісню "Шиншила" та і замість Славка Вакарчука поїде Потап)".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині зник школяр
17 березень, 2017, 15:17
Луцький дизайнер прокоментував туристичний логотип Волині
17 березень, 2017, 15:16