Скандал у Рожищі: на сесії голові та депутатам райради кричали «ганьба» звинуватили в політиканстві

Скандал у Рожищі: на сесії голові та депутатам райради кричали «ганьба» звинуватили в політиканстві
16 березня під час чергової сесії Рожищенської районної ради частина депутатів та запрошенні на засідання сільські голови й підприємці демонстративно покинули залу.

У такий спосіб вони висловили незгоду з депутатами, які не проголосували за «взяття до відому» звіту голови райдержадміністрації Інни Гайворонської з виконання Програми соціально-економічного розвитку району та делегованих повноважень за 2016 рік. Вони звинуватили голову райради Андрія Музику в політиканстві й обізвали його «х..ом».

Першим питанням сесії був звіт голови Рожищенської районної державної адміністрації Інни Гайворонської про виконання Програми соціально-економічного розвитку району та делегованих повноважень за 2016 рік. Доповідач три години розповідала про роботу й відповідала на запитання депутатів. В опонентів не було претензій до голови райдержадміністрації.

Однак, після обговорення частина депутатів із фракцій «БЮТ», «Самопоміч» і «Свобода» разом із головою райради Андрієм Музикою не підтримали звіт.

Таке голосування викликало обурення в п’ятнадцяти депутатів райради, а також запрошених на сесію сільських голів і підприємців. Вони звинуватили голову райради в політиканстві. Зокрема, староста сільських голів Рожищенського району Микола Касянчук заявив голові райради Андрію Музиці, що його нічим не обґрунтоване політиканство суперечить усім моральним та професійним принципам, веде до внутрішніх та господарських проблем у районі. Не менш красномовним став монолог депутата від фракції «Свободи» Людмили Гемерлін, яка першою закликала присутніх депутатів покинути залу засідань через те, що «політиканські ігрища Андрія Музики зайшли далеко і є неадекватними».

Частина депутатів та запрошених із вигуками «Ганьба вам, політикани та недоумки!», «А ви Андрій Євгенович – «х..ло!» покинули сесійну залу. Залишилось лише 15 депутатів від «Самопомічі» та БЮТ.

«З сьогоднішнього дня сесії будемо проводити у закритому режимі – без сільських голів та громадськості. Такі зміни внесемо до регламенту – кричав услід представникам сільських громад голова райради.

Після перерви голови понад двадцяти рад Рожищенського району висловили підтримку роботі голови райдержадміністрації Інни Гайворонської, а ситуацію на сесії назвали «клоунадою і цинізмом вищої міри».

Натомість голова райради, обґрунтовуючи своє голосування, здивував заявою, що наче голова райдержадміністрації послала його на «х#й» і запропонував її обшукати. Мовляв, у її кишені є записка такого змісту. Інна Гайворонська, знизавши плечима у відповідь на таке звинувачення, подякувала депутатам за голосування й залишила залу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Але й цирк! Людина робить роботу, а вони в політику граються. Переобрання голови райради!!
Відповісти
Ого!!! Невже у переферійних Рожищах зявився власний Путін "ла-ла-ла". Прикро за таких чоловіків, які в період війни воюють з ким, ким - а із жінкою.
Відповісти
Знову коло опоненів те саме - ті хто в жизні нічого не зробив і на чолі них Толік Матвійчук? Відомий в місті тим, що пиячить, бє свою жінку, а вона приходить на роботу з синяками.
Відповісти
Керівник цієї районної ради давно не керівник. А зараз певно взагалі контроль втратив.
Відповісти
І девіз цих хлопців - колективна безвідповідальність. Про що після цього можна говорити.
Відповісти
Музика показав накінець чого він вартий, гнати в
його шию з матвєйом, тоді буде спокій і толк в районі, ось де воно зло сидить.
Відповісти
Не зупиняйтесь і женіть того горе голову Музику.
Відповісти
Ось де корінь зла і хто колотить район стільки років
Відповісти
Ви хоча б поцікавмлися у присутніх на сесії, як усе було насправді, перед ти, як розміщувати цю заказуху! Савчуки - Гайворонські і тут на... ли.
Відповісти
Яке їхало таке й здибало! Гайворонська окрім звіту на сесію внесла ще 5 питань, то чому її (так би мовити)прихильники покинули залу? Щоб завалити інші внесені РДА проекти рішення? Навіть Гайворонська брала участь в продовженні роботи сесії! А що стосується її звіту - то класичний варіант ще з радянських часів. Чомусь про закриті школи та про дітей, які в слякоть та морози добирались в сусідні села автори матеріалу мовчать. Музиці теж не личить як чоловікові оприлюднювати вульгаризовані записки.
Відповісти
ця стаття це явна заказуха рда.все відбувалось зовсім нетак .депутати вказали на недоліки і висловили свою позицію.
Відповісти
є відео сесії. можна було б його тут викласти і всі б усе побачили! і яка була "підтримка" в Гайворонської і хто що кричав! редакція, не опускайтеся до жовтухи! а за такі витівки я б на місці Музики - заїхав голові РДА прямо межи очі!
Відповісти
стаття брудна заказуха, де наведені факти зовсім протилежні дійсності. після демаршу окремих депутатів адекватні таки залишились і продовжили сесію. була перереєстрація депутатів. залишилось 20 а не 15. при чому тут голова райради коли всі висловлювали свою думку. це клоуни ті , які голосували "за" звіт. типова "радянщина" . голосую " за" бо всі так голосують, а про що суть то вже не важливо. а насправді в районі повний .........бардак. маєм те що маєм. до голови райради за ведення сесій взагалі претензій немає. як голосувати це також його особистий вибір. рда - ось де початок конфлікту
Відповісти
Нарешті хоч в одному виданні висвітлили так як було, а не так як хоче музика, шановний пане голового ваша підлість і ігри у велику політику зайшли уже дуже далеко мені особисто після таких ваших дій хочеться плювати у вашу сторону.
Відповісти
У нас в районі брехнею називають усе те що не подобається Музиці, Матвею і його поплічникам..............
Відповісти
Справді ганьба таким "чоловікам" які таке дозволяють говорити про жінок. Ганьба тим, що на рівні району хочуть довести свою значимість таким способом. Музиці пряма дорога - йти каструвати котів. Ветеренару - ветеренарове.
Відповісти
Останні новини
Скандал у Рожищі: на сесії голові та депутатам райради кричали «ганьба» звинуватили в політиканстві
17 березень, 2017, 18:35