Як волинські чиновники привласнюють бюджетні кошти

Як волинські чиновники привласнюють бюджетні кошти
Нещодавно представникам «Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» та мешканцям Волинської області стало відомо про корупційну складову, яка успішно процвітає серед працівників Луцької районної ради та приватних підприємств.

У грудні 2016 року Луцька райрада, ігноруючи систему «Prozzoro», через власне КП «Луцьке» перерахувала бюджетні кошти в обсязі 7,4 мільйона гривень, за різного роду роботи, на рахунки приватних підприємств з якими перебувають у змові.

Керівник комунального підприємства «Луцьке» Олександр Ткачик, зловживаючи власними повноваженнями, підписував акти виконаня будівельних робіт, які повинні були виконати ПП «Екоресурси Волині» та ПП «Тепло Волинь», отримавши оплату у понад 400 тисяч гривень. Кошти на рахунки перераховували, акти підписували, а будівельні роботи так і не проводили. Так де ж осідають гроші? У чиїх кишеннях?

Цей випадок не єдиний і це зовсім не помилка, адже отримавши 400 тисяч гривень підприємства не зупинилися у відмиванні коштів з районного бюджету. Керівник комунального підприємства «Луцьке» знову склав та видав неправдиві офіційні документи для вище зазначених ПП. На підставі чого на їхні рахунки знову були перераховані кошти, вже у розмірі майже 888 тисяч гривень.

Ще одним корупційним випадком слугувала ситуація реконструкції котельні школи в селі Садів, Луцького району. Олександр Ткачик надав неправдиві відомості щодо обсягу, вартості та виконання робіт реконструкції, яка по факту так і не відбувалася.

Представників Луцької РДА, вже не вперше «ловлять» на подібних махінаціях. У 2015 році службові райради, КП «Луцьке» та ТОВ «Айвер» шляхом внесення недостовірної інформації до актів виконаних робіт з капітального ремонту Боратинської ЗОШ, привласнили бюджетні кошти у сумі близько 114 тисяч гривень. Подібні дії кваліфікуються за статею 191, частина 2 ККУ та караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За фактом зловживання службовим становищем, КП «Луцьке» розпочали кримінальне провадження, проте з власних джерел нам стало відомо, що розслідування неофіційно призупиняється.

Представники «Справедливості» та «Армії гідності» взяли під власний контроль ситуацію та звернулися з офіційним зверненням до начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги та голови Луцької районної ради Валентина Приходька, щоб забезпечити сприяння розслідуванню та не втручання зацікавлених осіб до нього.

Активісти громадсько-політичного руху висловили власне невдоволення неконтрольованою ситуацією, яка склалася у райраді, прийшовши під її стіни з відповідними плакатами.

«Подібне привласнення бюджетних коштів - це плювок в обличчя волинян. Виділяються кошти на школи, ремонтні роботи, які по факту просто «осідають» у кишенях чиновників. Вже не вперше представників цього комунального підприємства та приватних підприємств ловлять на аферах так чому нікого не покарають? Скільки ще нас обманюватимуть та забиратимуть можливість на якісні котли у школах, відремонтовані дороги? Ми контролюватимемо хід розслідування до кінця і вимагатимемо покарання для усіх причетних! Справедливості бути!» - зазначив очільник Волинського осередку «Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Назар Романюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Така наша позицція не сп**диш не проживеш
Відповісти
Говорять шо дітям по 100 грециків платили щоб вони там 30 хв постояли
Відповісти
А куди дивиться прокуратору??? Чи вона тоже в долі???? АУУУ хватить там яйця перекатувати.
Відповісти
Усі фірмочки належать Веремчуку і що тут думати? Ткачик, або його здасть, або застрелить. Іншого не дано. Якщо дослідити глибше, то там таке вилізе......
Відповісти
Що ти мелеш "справедливість"? Розкрадають бюджетні гроші з шкіл, дитячих садочків, медпунктів. Чи тобі дауну не зрозуміло?
Відповісти
Боярчук і Бас хватить тролитися. В Бас зарплата за 2016 рік більше 187 тисяч гривень!!!!!!!! В Боярчука ще більше!!!!! За що такі гроші "таким крутим" чиновникам???? Де Армія Справедливості?????
Відповісти