«Кримнаш»: на святкування річниці анексії у Москві спустили 22 мільйони, - ЗМІ

«Кримнаш»: на святкування річниці анексії у Москві спустили 22 мільйони, - ЗМІ
У Москві відбувся фестиваль "Весна" на честь третьої річниці анексії Криму - за інформацією ЗМІ, дійство обійшлося бюджету у 22 мільйни рублів.

Про це 18 березня пише РБК, - повідомляє Українська правда.

У заході брали участь представники російської естради Денис Майданов, Валерія, групи "Фабрика", "Любе", "Градуси" та інші, лідери "Єдиної Росії", "Справедливої Росії" і ЛДПР виголосили промови.

Закінчився захід масовим співом гімну Росії і салютом. За даними ГУ МВС по Москві, в ньому взяли участь 150 тис. осіб.

Разом з тим телеканал "Дождь" повідомив, що на організацію мітингу московська влада витратила 22 млн рублів, а організатори масовки для мітингу-концерту призначили його учасникам зустріч о 15:00 біля станції метро "Університет".

"Збір біля метро, орієнтиром буде біла табличка з великою літерою "М", зустрічати буду особисто", - повідомляли організатори у відкритій групі "Вконтакте" "Массовки.ру". В оголошенні зазначалося, що за 3 години роботи учасники акції отримають по 400 рублів "відразу на руки після заходу".

Мітинг починався близько 15:40. Організатори зібрали усіх у шеренги і наказали "в жодному разі не вилазити попереду плаката" ... Колони рушила до головного будинку МГУ о 16:30.

На концерті, який почався о 17.00, учасникам колони "М" було запропоновано "трохи потусуватися" і розійтися, коли всі "остаточно замерзнуть і все набридне". Близько 18:00 організатори масовки вивели учасників колони за металеві рамки і відійшовши у бік, почали розплачуватися з учасниками, усіх перевіряли за списком з 210 прізвищ.

Як повідомляє РБК, на акції працювало 10-12 організаторів масовки, у кожного з яких записалися 100-150 осіб. Всього біля МГУ зібралося від 1000 до 1800 осіб, яким було обіцяно винагороду. На питання, хто спонсорує масовку і чи є на акції організатори з інших фірм, джерело РБК не відповіло.

Як повідомляв "Дождь" з посиланням на дані порталу держзакупівель, влада Москви могла витратити з бюджету 22 млн руб. на мітинг-концерт на честь анексії Криму.

Московська дирекція масових заходів у лютому опублікувала тендер на "надання послуг з підготовки та проведення культурно-масового заходу". Видання підкреслює, що конкретний захід не називається, "але за непрямими ознаками можна зробити висновок, що йдеться про фестиваль "Весна".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Кримнаш»: на святкування річниці анексії у Москві спустили 22 мільйони, - ЗМІ
19 березень, 2017, 03:17