Росія може розгорнути в Придністров’ї серйозні війська, — Ігор Гузь

Росія може розгорнути в Придністров’ї серйозні війська, — Ігор Гузь
Фактично в тилу України Росія має можливість розгорнути серйозне військове угрупування, - каже народний депутат Ігор Гузь.

Про це він сказав під час ефіру на Громадському радіо.

"Я вже вп’яте у Молдові — цікавлюся політикою, маю багато знайомих і друзів. Враження гнітюче. В першу чергу, ситуація на південних рубежах нашої країни дуже критична. В Молдові відбулася зміна президентської вертикалі, вперше за довгий період часу були прямі вибори і проросійський кандидат Ігор Додон став президентом. Це великий мінус для нас і поганий сигнал".

"Фактично соціалістична партія зі своїми союзниками, якби були парламентські вибори, взяла би більшість, а там парламентсько-президентсько країна. І це також великий мінус. Третій мінус, Придністровська проблема не вирішується, російська військова база залишається, контрабанда як ішла в обидві сторони, так і йде".

"Пригнічує, що українці, які проживають у Молдові, вже не кажу про придністровських, принципово з року в рік голосують за проросійські сили. Ці 25 років Україна не працювала зі своїми співгромадянами, яких там 12%".

"Є військова база, 1300 військових, є достатньо військових складів для того, щоб поставити під озброєння значно більшу кількість військових, яких туди можуть перекинути. Фактично в тилу в нас є можливість розгорнути серйозне військове угрупування. На жаль, ми не вчиняємо тих дій, які можуть вплинути на ситуацію. Єдиний наш вплив на Придністров’я — «кнопка» припинення контрабанди".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому "може"-вже.
Відповісти
Останні новини
Росія може розгорнути в Придністров’ї серйозні війська, — Ігор Гузь
19 березень, 2017, 17:07