Повідомили, коли в Україні скасують паперові трудові книжки

Повідомили, коли в Україні скасують паперові трудові книжки
Анонсований сервіс по переходу з паперових трудових книжок на електронні знаходиться в розробці, а його пілотний запуск готується до осені.

Про це заявили в Пенсійному фонді України під час звіту за підсумками 2016 року, - повідомляє Корреспондент.

Тоді ж чиновники планують повністю закінчити оцифрування паперових відомостей. Це дозволить пенсіонерам звертатися в органи соцзахисту незалежно від місця реєстрації. При цьому електронну трудову книжку мають намір інтегрувати з реєстром надходжень від єдиного соціального внеску.

"Загальний обсяг нинішніх пенсійних видатків заплановано на рівні 283,2 мільярда гривень. Це майже на 30 мільярдів більше, ніж у минулому році. І в цих видатках враховано також дворазове збільшення мінімального розміру пенсій у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму у травні і грудні поточного року", – розповів голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

Раніше в Мінекономіки пропонували скасувати трудові книжки і навіть внесли відповідний законопроект до Верховної Ради. Міністерство запевняло, що в Україні вже існує єдина база даних, що містить інформацію про зайнятість і відрахування до ПФУ. Тому інформація у трудовій книжці просто дублює ці дані.

Міністерство заявляло: єдине, що необхідно зробити перед скасуванням, - це додати до діючого реєстру пункт про посаду співробітника. Це дозволить точно визначати його стаж, коли буде потрібно. Таким чином, функціонал трудової книжки буде повністю виконуватися базою даних.

Між тим у цій базі даних міститься вся інформація про співробітників, чий стаж розпочався після 2000 року, повідомляли в Мінсоцполітики. Українцям же, які почали працювати до 2000 року, все одно необхідно зберегти трудову книжку, щоб мати можливість підтвердити стаж.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То капєц,то капєц, а потім реєстр пропав або хакер заліз ,нормально?
Відповісти
Останні новини
Повідомили, коли в Україні скасують паперові трудові книжки
20 березень, 2017, 13:10