Волонтери зібрали 12 тисяч для волинського бійця, який бореться з раком

Волонтери зібрали 12 тисяч для волинського бійця, який бореться з раком
Для онкохворого волинського учасника АТО Володимира Бабія під час благодійної акції в Ківерцях вдалося зібрати 12 тисяч гривень.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

«Мистецтво проти війни» – під таким гаслом у Ківерцях об’єдналися небайдужі, аби допомогти впоратись із хворобою учаснику АТО Володимиру Бабію. Хлопець служив у розвідувальній групі легендарного 3-го батальйону «Звіробій». Півтора року провів у секторі В: пройшов Піски, Попасну, Водяне та Донецький аеропорт. Після повернення з фронту у 21-річного хлопця виявили онкологію.

Володимир почувається доволі оптимістично, не воліє говорити про хворобу та дякує всім небайдужим.

«У мене, просто немає слів – це дуже велика для мене допомога, від волонтерів, від просто людей… Від мене багато де відмовлялися, багато куди я звертався і всюди –відмови», – каже хлопець.

Аби підтримати бійця, організували виставку-продаж «Мистецтво проти війни». Свої роботи представили як знані художники, так і початківці. Серед авторів — АТОвці й сам Володимир. Каже, не може бездіяти, адже непросто проводити час, лежачи в ліжку, й нічого не робити.

«Зараз Володимир проходить курс опромінення, який є безкоштовним, а потім буде курс, який використовується при хіміотерапії, а він дуже дороговартісний», – розповіла волонтер Інна Голдованська.

«Дуже вони потребують від нас підтримки, не тільки матеріальної, не тільки продуктами, а й моральної підтримки: що вони не покинуті , що є надія на Бога, третього не дано», – переконаний військовий капелан Іван Семенюк.

Завдяки мистецькій акції вдалося зібрати більш як 12 тисяч гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волонтери зібрали 12 тисяч для волинського бійця, який бореться з раком
20 березень, 2017, 16:57