У «ПортCity» розважали дітей волинських бійців

У «ПортCity» розважали дітей волинських бійців
Вчора, 20 березня, у Луцьку відбулась перший етап спільної акції благодійного фонду Cтепана Івахіва "Патріоти Волині" та "ПортCity".

Для 23 дітей та 12 батьків-учасників АТО з Шацька благодійники влаштували справжнє свято з розвагами, спортом та смачним обідом.

Дітлахи катались на роликах, відвідали кімнату з розвагами та атракціонами, подивились фільм та пограли в боулінг.

Шацькі Гості "ПортCity" із задоволенням поділилися враженнями від відпочинку.

Ігор Мартинюк,учасник бойових дій на Сході, приїхав з сином Кирилом розповів:

«Такі акції тішать нас, а особливо наших дітей. Мені особисто все сподобалось.

На передовій я провів 123 дні і для мого сина, йому 4 роки, це був особливий переломний період. Тяжко було.

Сьогоднішній день дуже допоміг нам відволіктися від пережитого. Ми всі посміхаємось», - мовив він.

Неля Сацюк, керівник ГО «Небайдужі», яка допомагає учасникам АТО вже 3 рік, розповіла про сьогоднішні результати акції:

«На мою думку, такі події позитивно впливають на дітей. Дітки чекали цієї поїздки. Є рекордсмени, які сьогодні вперше стали на ролики і навчились кататись та грати у боулінг.

На дітях дуже відображається, коли їхні батьки були в АТО. Їм важко в школах. Мені подобається те, що батьки приїхали з дітьми. Є взаємодія, частково виходить більш сімейний відпочинок», - розповіла волонтер.

Також жінка запевнила, що усі діти залишились задоволені. Були присутні і мами, і тати дітей, які активно долучались до усіх розваг. Навіть провели змагання з боулінгу серед батьків та дітей.

Психолог шацької групи Катерина Шульга запевняє: великий плюс те, що дітки здобувають нових друзів, вони розуміють, що їхній тато не один, який був на війні.

«Сьогодні школярі отримали емоційне розвантаження та задоволення. Для них це буде незабутній спогад про такий яскравий день. Багато хлопців та дівчат з Шацька, які не були раніше знайомі, стали хорошими друзями. Діти отримали новий досвід та мотивацію розвиватись і хотіти чогось більшого», - мовила психолог.

Ми поспілкувались з керівником відділу маркетингу ТРЦ «ПортCity» Галиною Химчик, яка розповіла, що 2017 рік весь колектив «ПортCity» працює під гаслом соціальних ініціатив. Вони допомагають учасникам АТО, дітям, вдовам. До пакету послуг входять розваги у закладах центру, обов’язкове харчування та подарунки-сувеніри. Такі ініціативи проходять щомісячно для дітей Волинської області.

Наталія Попова, координатор проекту благодійного фонду Степана Івахіва "Патріоти Волині", волонтер:

«Бійці та їх сім’ї з першого дня війні були у центрі уваги фонду Степана Івахіва "Патріоти Волині". Перш за все, це була допомога сім’ям загиблих та поранених Героїв та безпосередньо самим бійцями на Сході.

Сьогодні ми започатковуємо спільний з "ПортCity" проект для дітей учасникыв АТО шкільного віку, яким війна теж лягла на плечі. Ці дітки разом з мамами чекали татусів з війни та, на жаль, мають реальні психологічні та комунікативні проблеми.

Ми хочемо, щоб наші діти якнайбільше отримували позитивних емоцій, спільно раділи життю, відпочивали та займалися спортом.

Я думаю, що саме такі розважально-спортивні пректи, як сьогодні дозволяють ширше глянути на світ, та бачити позитив у житті».

Діти мали можливість взяти участь у спортивних змаганнях на роликах, у боулінгу та ігровій зоні. З задоволеннями переглядали фільм "Красуня та Чудовисько" та смакували ласощами, які подарувало "ПортCity".

Також волонтер висловила вдячність батькам дітей за те, що вони оберігають нас та нашу землю.

Завтра організатори чекають в гості до "ПортCity" дітей учасників АТО з Голобської ОТГ Ковельського району. Організатори сподіваються, що цей проект буде далі розвиватись та якмога більше дітей учасників АТО зможе відвідати "ПортCity" разом з "Патріотами Волині".

Сьогодні малеча піде до школи з хорошим настроєм та зарядом позитиву завдяки такому насиченому дню.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую організаторам за чудовий день! Мій син просто в захваті! Море позитивних емоцій, нові друзі, незабутні враження!
Відповісти
Останні новини
У «ПортCity» розважали дітей волинських бійців
21 березень, 2017, 08:00
У луцьких патрульних - 31 авто
21 березень, 2017, 05:26