У Шацьку просять майже 2 мільйони, аби врятуватися від сміття

У Шацьку просять майже 2 мільйони, аби врятуватися від сміття
Волиньраду просять виділити з обласного бюджету 1,7 мільйона гривень для закупівлі бульдозера та сміттєвоза для Шацького сміттєзвалища. Мовляв, ситуація на полігоні критична – у разі бездіяльності Шацьк «втоне» у смітті.

Про це йшлося під час бюджетної комісії облради.

Депутат Михайло Імберовський повідомив, що Шацький район може буквально втонути у твердих сміттєвих відходах. За його словами, на сміттєвому полігоні вже не залишилося місця. Немає й відповідної техніки, яка б дала змогу рекультивувати полігон.

Голова Шацької райради Сергій Карпук зауважив, що влітку населення Шацька збільшується в рази. Мовляв, якби сміттєвий полігон використовували лише місцеві мешканці, то його вистачило б на десятки років. Натомість район влітку відвідали понад 150 тисяч туристів, що значно загострило проблему.

За словами голови райради, питання сміттєзвалища нині- це не лише питання району, а й усієї області. «Полігон себе повністю вичерпав», - зауважив Карпук.

Аби облаштувати новий, треба 14 мільйонів гривень. Тож у районі просять вирішити проблему іншим шляхом – виділити 17, мільйона гривень на закупівлю бульдозера та задньопривідного сміттєвоза. Бульдозер, який дасть змогу «підгортати» сміття, коштує 480 тисяч гривень. Контейнери для сміття закупили у рамка іншого проекту, проте немає чим вивозити сміття, тож просять ще й сміттєвоз.

З бюджету селищної ради на умовах співфінансування готові виділити 300 тисяч гривень, адже купівля техніки обійдеться у 2 мільйони гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.