«Делікатна проблема»: на Волині дадуть майже 2 мільйони на санвузли

«Делікатна проблема»: на Волині дадуть майже 2 мільйони на санвузли
Із бюджету Волинської області на облаштування 17 санвузлів у навчальних закладах у різних районах пропонують виділити по 100 тисяч гривень. Натомість депутати наполягають – не повинно бути зрівнялівки, адже невідомо, у скільки реально обійдеться будівництво кожного санвузла.

Про це йшлося 21 березня під час засідання 12 позачергової сесії Волиньради.

У проекті передбачили суму 1,7 мільйона гривень на облаштування 17 санвузлів. Натомість у депутатів були до пропозицій змін. До прикладу, кошти на санвузли запропонували спрямувати субвенції на райони, аби там відкоригували суми. Адже достеменно невідомо, чи будуть усі вбиральні коштувати по 100 тисяч.

Володимир Гунчик додав, що районні бюджети – на умовах співфінансування, тому з проекту рішення доцільно забрати суму «100 тисяч». Адже на місцях вдасться краще скоригувати суму на один вузол. Тому він запропонував зробити у бюджет цільову субвенцію, але дозволити її розподіляти самостійно. Проте у деяких школах, які зводили недавно, на будівництво вбиралень передбачили дуже великі суми – понад 400 тисяч гривень.

Тож депутат Михайло Імберовський зауважив, що ще на «бюджетній» комісії зацікавилися цим питанням. Тож, його треба переглянути.

Зрештою, сесія облради прийняла рішення виділити 1,7 мільйона гривень на вбиральні. Проте на засіданні профільної майнової комісії депутати мають додатково вивчити проекти санвузлів. У разі виявлення невідповідностей або потреби інших сум на облаштування, депутати заслухають звіт на сесії та вирішуватимуть, чи перерозподіляти кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Делікатна проблема»: на Волині дадуть майже 2 мільйони на санвузли
21 березень, 2017, 12:47