У Володимирі не можуть розібратися зі щепленнями дошкільнят

У Володимирі не можуть розібратися зі щепленнями дошкільнят
Проблему щеплень та відмову від них батьків дошкільнят обговорили у Володимирі-Волинському.

Зокрема намагалися дійти до спільного рішення 21 березня під час засідання ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради, – пише Волинь медіа.

Голова ради Максим Климюк, загострив увагу присутніх на основному питанні порядку денного – влаштування дітей у садочки міста. Ця проблема назріла через законодавчий колапс, оскільки без довідки про вакцинацію діток, відповідно до календаря щеплень, батьки не можуть влаштувати дітей до дошкільних навчальних закладів.

Зважаючи на нинішню ситуацію, яка утворилася навколо вакцинації та її негативних наслідків, більшість батьків відмовляються від щеплення своїх дітей. З одного боку це право гарантоване, а з іншого – це право перетворюється на суцільну проблему.

Тому задля обговорення цієї проблеми та прийняття відповідного рішення, на засідання молодіжної ради було запрошено методиста міського управління освіти, молоді та спорту з питань дошкільної освіти Людмилу Салабай та педіатра Володимир-Волинського ТМО Ірину Устінову.

За інформацією представника освіти, кожна дитина влаштовується в садочок за заявою батьків та медичного висновку лікарів про те, що дитина має право відвідувати дитячий садок. Тобто, питання відвідування залежить від медиків, а не освітян.

У свою чергу, педіатр наголосила, що медики під час надання висновків керуються Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та галузевим положенням, де щеплення є обов’язковою умовою влаштування дітей до дитячих садочків.

Тобто, утворилося замкнене коло, з якого все ж таки потрібно шукати вихід. Але за відсутності на засіданні юристів, які могли б надати кваліфіковане тлумачення, голова ради Максим Климюк запропонував доручити вивчення даного питання правникам та, при можливості, підготувати документ місцевого рівня щодо узгодження подальших дій медиків та працівників дошкільних навчальних закладів. Тому наступне засідання знову присвячуватиметься вирішенні даної проблеми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі не можуть розібратися зі щепленнями дошкільнят
22 березень, 2017, 16:04