В аваріях побували шість службових автівок луцьких патрульних

В аваріях побували шість службових автівок луцьких патрульних
Із початку роботи патрульної поліції в Луцьку в грудні 2015 року в дорожньо-транспортних пригодах були пошкоджені шість службових автомобілів.

Таку інформацію надали у Департаменті патрульної поліції Національної поліції України, - повідомляє Четверта влада.

Станом на початок березня, за рік і майже три місяці, що у Луцьку працює оновлена патрульна поліція, шість її службових автомобілів були пошкоджені в аваріях. У ДТП за участі службових авто були пошкоджені чотири Toyota Prius 2013 року випуску, одне авто Isuzu D-Max 2015 року випуску та одне авто Skoda Octavia 2004 року випуску.

«У чотирьох випадках ДТП трапилися не з вини працівника патрульної поліції, щодо одного випадку триває досудове розслідування, одна дорожньо-транспортна пригода сталася з вини працівника патрульної поліції», – зазначили в Департаменті патрульної поліції.

Інших випадків пошкодження службового автотранспорту, аніж у ДТП, не виявлено.

Загалом у користуванні Управління патрульної поліції Луцька перебуває 31 службовий автомобіль. Таким чином, майже 20% транспортних засобів уже побували в ДТП.

«Причини ДТП можуть бути різні. Коли вони траплялись з вини інших громадян, причиною були зіткнення через порушення правил дорожнього руху громадянами. Ушкодження були незначні. Також варто розуміти, що патрульні цілодобово несуть службу, графік роботи досить напружений (2 дні підряд, далі 2 ночі підряд), можлива незначна втрата уваги», – пояснює таку статистику прес-секретар Управління патрульної поліції міста Луцька Ольга Бузулук.

Ольга Бузулук зазначає, що причинами ДТП були і несприятливі погодні умови. Саме з цієї причини сталася дорожньо-транспортна пригода, винним у якій визнали водія службового авто.

«А в другому випадку ще триває розгляд. Ситуація була теж непроста, адже поспішали на виклик, проблискові маячки і сирена були ввімкнені, – коментує Ольга Бузулук.

Речник Управління патрульної поліції міста Луцька каже, що за ДТП правоохоронці несуть матеріальну відповідальність.

«Оскільки патрульного визнали винним, то він відремонтував автомобіль за власні кошти, таким чином - поніс матеріальну відповідальність», – каже Ольга Бузулук.

Нагадаємо, з часу початку роботи оновленої патрульної поліції в Україні відбулося 542 дорожньо-транспортні пригоди з участю їхніх службових автомобілів. Майже половина ДТП – з вини водіїв патрульних автомобілів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чесно кажучи не раз бачила, як нова поліція порушувати ПДР, таке враження, що вони не знають, що на переходах зупиняти машини не можна, що не можна зупинятися близько до поворотів та стоянок громадського транспорту чим створюють аварійні ситуації на дорозі. Хотіла пару раз зфотографувати, а тоді подумала, що може на них ті правила не розповсюджуються... Цікаво скільки аварій робили гаїшники за такий же проміжок часу? І чому не можна створити поліцейським нормальний графік чергування, адже від їх роботи може залежати і наше і їхнє життя.Що там керівник поліції думає з цього приводу?
Відповісти
в 4 рази більше
Відповісти
Останні новини
В аваріях побували шість службових автівок луцьких патрульних
22 березень, 2017, 16:10