Росія погрожує не транслювати Євробачення

Росія погрожує не транслювати Євробачення
Російське телебачення відмовилося показувати пісенний конкурс Євробачення-2017 після того, як Служба безпеки України заборонила на три роки в'їзд учасниці від РФ Юлії Самойловій через порушення співачкою законодавства про відвідування анексованої Кримської автономії.

Правоохоронці протягом кількох тижнів ретельно вивчали всі обставини та резюмували, що факти щодо виступів на півострові та антиукраїнських дописів у соцмережах підтвердилися, – йдеться в сюжеті ТСН.

«Закон – один для всіх», – прокоментувала заборону речник СБУ Олена Гітлянська. Після оголошення цього рішення в російських ЗМІ розпочалася справжня вакханалія з закликами відібрати в України право проводити конкурс та заклики до Європейської мовної спілки про допомогу.

Організатори конкурсу заявили, що намагатимуться вмовити Україну скасувати рішення. «Ми повинні поважати закони країни, де перебуваємо. Проте ми глибоко розчаровані в цьому рішенні, яке, ми вважаємо, суперечить духу конкурсу», – зауважили вони.

Російський телеканал «Росія 1» уже заявив, що керівники найбільших медіа-холдингів РФ погодилися не транслювати Євробачення з України взагалі. Разом із тим у прес-службі Першого каналу Росії зауважили, що про подібні рішення не поінформовані та перевіряють поширену в інтернеті інформацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія погрожує не транслювати Євробачення
22 березень, 2017, 02:21