У Луцьку створено комісію, яка вирішуватиме питання теплопостачання

У Луцьку створено комісію, яка вирішуватиме  питання теплопостачання
Питання енергоефективності та енергоощадності відтепер ДКП «Луцьктепло» вирішуватиме спільно із активними головами ОСББ.

Для цього у місті створили спеціальну комісію, що регулюватиме проблемні питання в сфері теплопостачання, - інформує прес-служба ДКП «Луцьктепло».

Це відбулося 21 березня під час семінару «Модернізація системи опалення: від планів до дій» у Центрі енергоефективності та енергозбереження.

Заступник директора ДКП «Луцьктепло» з комерційних питань Віктор Мельник розповів присутнім головам ОСББ про плани підприємства щодо покращення теплопостачання у Луцьку та запропонував скористатися послугами, що надаватимуться у міжопалювальний період.

Зокрема, наголошувалося на необхідності промивки внутрішньобудинкових мереж. Це дозволить постачати якісний теплоносій та гарячу воду в кожну домівку.

Також піднімалися і проблемні питання, з якими постійно звертаються мешканці як до голів ОСББ, так і до працівників ДКП «Луцьктепло».

«От скаржаться на холодні батареї, малі діти мерзнуть… Я поясню, чому це буває у більшості випадків. Іде людина на роботу і призакриває запірну арматуру, щоб «будинок економив». Хоча це – заборонено усіма нормами! Він закрив, бо йде на роботу і йому не потрібно опалювати його квартиру. А в цей час в іншій квартирі мерзнуть діти. І кому скаржаться? – звичайно нам. І таких скарг дуже багато. Ми приходимо до будинку, заміряємо температуру на вході, на виході – усе в нормі», - прокоментував Віктор Мельник.

«Люди часто самовільно втручаються у систему теплопостачання й всю вину скидають на голів ОСББ чи на «Луцьктепло. Іноді дуже складно розібратися, хто насправді винен. Комісія якраз займатиметься цими проблемними питаннями», - додала голова правління Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк.

Наразі в Україні не розроблено нормативних актів, згідно з якими можна було б винних притягнути до матеріальної відповідальності за це порушення.

Вирішення цього питання ініціюватимуть на рівні органів місцевого самоврядування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку створено комісію, яка вирішуватиме питання теплопостачання
23 березень, 2017, 10:29