Волинський школяр підготував писанку майже у свій зріст

Волинський школяр підготував писанку майже у свій зріст
Учень школи у Володимирі-Волинському Андрій Асмолков готується до участі у Всеукраїнському фестивалі «Великодня писанка 2017». Хлопець виготовляє писанку майже у свій зріст, яскраву і дивовижну.

Про це повідомляє Район. Володимир-Волинський.

Задум організаторів щорічного фестивалю «Великодня писанка» досить простий, але водночас – оригінальний. Вони виготовляють більше півтисячі величеньких пасхальних яєць (зі склопластику, авторська 900 мм на 600 мм, традиційна та дитяча 740 мм на 540 мм ), але не розмальованих. А майстри-художники, які зголосяться брати участь у акції, самотужки і на власний розсуд їх розпишуть-розмалюють.

Потім усі ці писанки за тиждень до Великодня встановлюють на Софіївській та Михайлівській площах у Києві, а пізніше ці витвори українських майстрів вирушають у турне. Ці диво-писанки мають змогу побачити у інших великих містах України, а також у Грузії, Польщі, Нідерландах.

У минулому році свої писанки на цей фестиваль готували викладачі місцевого педагогічного коледжу Валентина Залуніна, Леся Мартинюк та Оксана Білик. Цьогоріч до художниць приєдналося ще кілька осіб.

Серед них і викладач педколеджу Тетяна Асмолкова разом із своїм сином школярем Андрійком. Мама з сином узялися розмальовувати дві писанки. Одна в номінації «авторська», інша – «дитяча».

«Він у мене спортивний хлопець та на додачу ще й дуже творчий. Я йому розповіла про цей фестиваль і запропонувала розмалювати свою писанку. Андрійко охоче погодився. Ми тоді зареєструвалися, дочекалися своїх писанок, і лише кілька днів тому приступили до роботи. Працювали всі вихідні, потім по пару годин після навчання і роботи і – писанка Андрійка вже готова. Мені залишилося кілька днів щоб доопрацювати свою», - розповіла Тетяна Асмолкова.

Вона зазначила, що над дизайном дитячої писанки працювали вдвох із сином. Спочатку склали вірш, потім попрацювали над композицією, а згодом – над дизайном писанки.

«Там є усе, що уособлює щасливу дитину в щасливій родині. Віршовані рядки, долоньки всіх членів родини (навіть домашніх улюбленців!), різні символи, що асоціюються із нашою країною», - каже жінка.

Родина Асмолкових планує цьогоріч провести Великодні свята у столиці. Кажуть, свої писанки відшукають серед сотень інших, сфотографуються на їх фоні, можливо, познайомляться із іншими майстрами, що взяли участь у цьогорічному фестивалі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський школяр підготував писанку майже у свій зріст
23 березень, 2017, 11:59