Волинські фіскали безсилі перед контрабандистами, - журналіст

Волинські фіскали безсилі перед контрабандистами, - журналіст
Волинські фіскали закрили кримінальне провадження за фактом незаконної торгівлі контрафактом і контрабандою у Володимирі-Волинському.

Про це у Facebook написав журналіст програми «Секретні матеріали» Євген Плінський.

«Риба хоч і гниє з голови, але схоже, що інші частини цієї риби не відстають в розкладанні. Про що це я? Про тютюнову мафію і Державну фіскальну службу, які, як мені здається, разом, гордо і навіть з пошаною, несуть прапор України як країни №1 в світі по контрабанді сигарет», - написав Плінський.

Він нагадав історію, як у вересні 2016 року у Володимирі-Волинському журналісти висвітлили роботу оптового складу-магазину з продажу контрафактних і контрабандних сигарет, паленої горілки і спирту.

«Цей магазин неофіційно належить якійсь Ларисі Якимчук. А сама точка - одна з головних постачальників сигарет контрабандистам у всьому регіоні»



Тоді журналісти викликали правоохоронців, яким передали докази. Волинська ДФС розпочала досудове розслідування.

«Але продовження цієї історії стало наочним посібником того, як насправді реформована ДФС, чим займається на місцях і як силовики «співпрацюють» з журналістами і контрабандистами», - іронізує Євген Плінський.

За його словами, через 5 місяців фіскали справу закрили. «Формулювання вас навряд чи здивує: «немає доказів того, що там щось продавалося, немає фіксації продажу і взагалі всі ці товари господиня точки там зберігала для себе, і взагалі ми не помітили там нічого підозрілого» Справа була закрита 27 лютого 2017 року. По суті, вся наша доказова база, наше відео того, як цей магазин працює всередині і зовні, скільки всього відвантажує - не доказ!» - йдеться в дописі.

Але журналісти знову відвідали Володимир-Волинський, де купили у тому ж магазині контрафактні сигарети. Придбали незаконний крам і в другій крамниці, відкритій підприємливою Якимчук. Усі ці дії зафіксовано на відео.

«Все це наводить на думку, що керівництво обласної ДФС замість того, щоб ловити і закривати торговців підакцизним контрафактом, знаходиться в змові з представниками нелегальної торгівлі», - йдеться в дописі Плінського.

Усі ці факти журналісти передадуть не в ДФС, до прокуратури та НАБУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські фіскали безсилі перед контрабандистами, - журналіст
23 березень, 2017, 13:53