Луцькі депутати хочуть просити парламент невідкладно призначити позачергові вибори

Луцькі депутати хочуть просити парламент невідкладно призначити позачергові вибори
Депутат Луцької міської ради Андрій Покровський пропонує звернутися до Верховної Ради щодо невідкладних перевиборів міськради. Його проект рішення підтримала «бюджетна» комісія ради.

Про це йшлося під час засідання «бюджетної» комісії міськради у четвер, 23 березня.

Покровський нагадав про складну ситуацію в міській раді, тому закликав підтримати в сесійній залі звернення про перевибори, аби уникнути проблем із вдалою в місті. «Ми маємо всі свідомо сприяти, щоб вибори міського голови відбулися якнайшвидше у нашому місті. Ми отримаємо легітимного голову. Цей голова зможе ліквідувати ці суперечки… уникнути безвладдя та судової тяганини», – вважає депутат.

Натомість депутати Борис Смаль, Микола Дендіберін, Олександр Кравченко та Григорій Пустовіт підтримали ідею звернення, але захотіли змінити його текст, аби зробити його «не заполітизованим».



«Я не вважаю, що сьогодні існує хаос. Це називається політична боротьба, яка проводиться через суд», – заявляє Пустовіт. Богдан Богонос зауважив, що звернення «на часі», а якнайшвидше обрання міського голови «принесе злагоду та користь місту».

Його підтримав і Павло Данильчук. За його словами, не всі фракції в раді зацікавлені у якнайшвидших виборах, тому звернення дуже актуальне. Також Данильчук нагадав, що нарешті на сесії треба прийняти рішення про дострокове припинення повноважень міського голови.

Нагадаємо, 24 депутати Луцької міської ради прийняли рішення про усунення Юлії Вусенко із посади секретаря ради. Через смерть міського голови Миколи Романюка вона також могла виконувати і його обов'язки. Проте рішення про усунення Вусенко підписав депутат Григорій Пустовіт, який, відповідно до її позиції, не уповноважений підписувати такі рішення. Саме суперечка через право такого підпису лежить в основі судового процесу «Вусенко проти Пустовіта та міської ради».



Проте на наступній сесії 21 березня 23 депутати проголосували за обрання нового секретаря Ігоря Поліщука. Відповідно до позиції Юлії Вусенко, всі наступні рішення ради, зокрема і щодо Поліщука, можуть бути оскаржені прокуратурою, тому від таких дій частини депутатів постраждають лучани.

Натомість представники Григорія Пустовіта та начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков наполягають, що Юлію Вусенко усунули із посади правомірно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пропоную вибори проводити за кошти Палиця, раз йому так не терпится свою жопу пригріти.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати хочуть просити парламент невідкладно призначити позачергові вибори
23 березень, 2017, 14:57