Через облраду на Волині «пробуксовує» ремонт доріг

Через облраду на Волині «пробуксовує» ремонт доріг
Оскільки Волинська облрада при розподілі вільних залишків бюджету не передбачила грошей на ремонт шляхів, то й дороги сполученням Нововолинськ – Володимир-Волинський «може не залишитися».

Про це під час чергового засідання антикризового енергетичного штабу 23 березня заявив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, - повідомили у відділі інформаційної роботи ОДА.

За словами заступника начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області Юрія Ришкевича, станом на березень 2017 року на дорогах загального користування в регіоні задекларували 360,3 тисячі метрів квадратних аварійної ямковості, в тому числі на дорогах державного значення – 145,9 тисячі. Тобто уражено дороги протяжністю 1,222 тисячі кілометрів.

На дорогах місцевого значення обсяг ямковості значно більший – близько 214 тисяч метрів квадратних. Однак її можна ліквідувати із застосуванням технології щодо виконання ямкового ремонту. Більша частина доріг підлягають як мінімум поточному дрібному, середньому та капітальному ремонту.

«Першочергову увагу Служба автомобільних доріг та підрядні організації направляють на виконання та ліквідацію ямковості на автошляхах державного значення: міжнародні, національні та регіональні. Згідно завдання уряду, ліквідацію ямковості на цих дорогах, а на Волині це 6 напрямків, зобов’язані ліквідувати до 1 червня поточного року. Вже на початку березня розпочали роботу два заводи по приготуванню гарячої асфальтно-бетонної суміші. Однак погодні умови не завжди дозволяють проводити ремонтні роботи. Для виконання робіт з ліквідації ямковості залучається від 18 до 21 бригади філії ДП «Волинськийоблаводор». З 1 квітня 2017 року плануємо більш масштабно приступити до ліквідації ямковості», – зазначив Юрій Ришкевич.

А Кошарук порушив питання інформування водіїв щодо ямковості на автошляхах області. Представник Служби автомобільних доріг запевнив, що ця робота триває: на автошляхах області підрядні організації під час виконання робіт по ліквідації ямковості при необхідності встановлюють тимчасові попереджувальні знаки.

Окрім того, заступник Нововолинського міського голови Володимир Рожелюк у відеосекторному режимі поскаржився на стан автомобільної дороги між містами Володимир-Волинський та Нововолинськ.

«ОДА вже провела колосальну роботу: спільно з іншими зацікавленими сторонами сформувала переліку доріг, де потрібно першочергово провести ремонтні роботи, та обрахувала кошторис даних робіт. Співфінансування має здійснюватися з бюджетів різних рівнів. Однак, при розподілі вільних залишків на позачерговій сесії Волинської обласної ради обранці громади не прийняли рішення щодо фінансування цих робіт. Тому нині усі дороги ведуть до тих, хто не зміг зрозуміти цю проблему. Давайте активізуємо роботу з обласними обранцями, бо державні кошти на ремонт та відновлення доріг – заплановані. Однак, допоки гроші надійдуть, то й дороги може не залишитися. Тому роботу на місцях необхідно розпочати негайно», – зауважив Сергій Кошарук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.