ЦВК може скасувати вибори в одному з округів Волині

ЦВК може скасувати вибори в одному з округів Волині
Центральна виборча комісія ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в одномандатних округах № 94, 132, 194, 197, 223. Разом з тим заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, таке ж рішення можуть приняти і стосовно округу № 20 з центром у місті Горохові, у якому перемогу визнали за самовисуванцем, власником ТМ «Пан Курчак» Сергієм Мартиняком.

За постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів у ряді округів всі члени комісії проголосували одноголосно, пише Українська правда.

Постановою пропонується визнати неможливим достовірне встановлення результатів у цих одномандатних округах.

Це округи № 94 в Обухові, № 132 у Первомайську на Миколаївщині, № 194 у Черкасах, № 197 у Каневі Черкаської області, № 223 у Києві.

Нагадаємо, в цих округах опозиція заявляла, що уже після дня виборів відбувалися фальсифікації на користь провладних кандидатів.

ЦВК пропонує провести повторні вибори у цих округах і звернутися до Верховної Ради з відповідною пропозицією.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що ухвалений ЦВК перелік не є вичерпним.

«Це є лише початок. Я вважаю, що до цих округів треба долучити 14, 20 округ. І таких округів ще є багато», - сказала вона.

Тим часом у Горохові


Підсумковий протокол підрахунку голосів по округу окружком у Горохові затвердив тільки у ніч з 4 на 5 листопада.

За результатами протоколу переможцем є самовисуванець Сергій Мартиняк, повідомили в ОПОРІ.

Цікаво, що, у порівнянні з попередніми даними протоколу, розрив між ним і Романом Карпюком, кандидатом від Об’єднаної опозиції «Батьківщина», збільшився: Сергій Мартиняк обігнав свого конкурента на 428 голосів.

Члени ОВК вже повезли протокол до ЦВК. А тим часом, сьогодні, 5 листопада, ще відбувається суд за позовом Романа Карпюка до ОВК.

Опозиція незадоволена

Представник Об’єднаної опозиції в ЦВК Руслан Князевич висловив невдоволення прийнятою постановою.

"Звісно, після бою руками не машуть, але нас дивує ця постанова. Ми заперечуємо проти таких дій ЦВК. Ми розраховували, що ЦВК забере протоколи і зробить перерахунок сама", - сказав він.

"Це нонсенс сказати, що немає можливості встановити результат виборів у 194 окрузі. Там не можуть знайти лише голову комісії, а наш кандидат там переміг з перевагою 12 тисяч. Чому тому ви не скасували вибори у Вінниці, в 11 окрузі, де було знищено частину бюлетенів за нашого кандидата?", - додав Князевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я ніколи не голосував за Тимошенко і "Батьківщину", але в даному разі підтримую Романа Карпюка. Перше: знаю його по життю як порядну і стійку людину - з поверненням в ОДА бородатого на Карпука чинився шаленний тиск, вишукувались і висмоктувались з-під самої дупи кримінальні справи за якісь продані автомобілі (як і, до речі, на всіх, хто не так думає, як Клімчук), але він, на противагу козачку Олешку, вистояв; Друге: він без великих грошей, без адмінресурсу, без підтасовок, без допомоги чиновницької нечисті виграв вибори (так показує хід подій); Третє: я категорично проти невігласа і неука з ровенським автодорожним технікумом Мартиняка. Ця людина з великими потугами може зліпити до купи пять слів, і серед них буде один матюк; Четверте: він ледве переступить поріх споруди ВР, як піде до ПР - тушка №1. Дай, Боже, нашому теляті вовка зїсти! А Клімчуку воздастся. Цому волинському інквізитору, який сьогодні сидить наче на голках, ікнеться. Бог є на світі, лише він не приходить карати палкою. ПРАВДА, хоч іноді запізнюється, але завжди торжествує.
Відповісти
Невігластво - писати неправильно призвіще особи, яку так підтримуєте, я вже мовчу про решту помилок... Хто тут говорив про неуків?
Відповісти
Ну - ну грамотій...підкажи як правильно!
Відповісти
Не шутите так, Мартыняк инфаркт получит.
Відповісти
СЕГРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ - З ВАМИ ПЕРЕМОГА!!!
Відповісти
1.Мартиняк занадто рано розпочав святкувати перемогу;
2. В Карпюка (вже після виборів) появились люди з інших штабів, кажуть ці люди здатні забезпечити бажаний результат;
3. В горохівській ОВК (не говорячи про ДВК) далеко не все організували бездоганно для перемоги Мартиняка, тобто самий банальний повторний підрахунок по 5-10 дільницях відкриє світу реальні маштаби махінацій;
4. Прогноз (хоча це справа не вдячна). Мартиняк не зможе стати нардепом, хіба вкладе ще одну таку ж суму...
Відповісти
1. Заздрість роз"їдає розум і душу
2. Кажуть, що ці люди підрахувавши все як слід, вже навіть заспокоїлись
3. Якби люди здатні забезпечити бажаний результат не знали, що перерахунок нічого не дасть, то певне рахували б...
4. Див. п. 1
Відповісти
Карлюк вибори внграв однозначно! А перерахунок голосів на 5 - 7 дільницях не тільки підтвердить перемогу Карпюка , а й приведе на лаву підсудних керівництво ОВК №20 та голову ГОРОХІВСЬКОЇ адміністрації Ж.Савчук, яка опупіла до того що давала вказівки керівництву ОВК №20 як фальшувати вибори на користь курячої тушки прямо в "серверній" кімнаті
Відповісти
Останні новини
ЦВК може скасувати вибори в одному з округів Волині
05 листопад, 2012, 18:34