Порошенка просять врятувати волинян від екологічного лиха

Порошенка просять врятувати волинян від екологічного лиха
Ковельська міськрада звернулася до президента Петра Порошенка із проханням втрутитися у ситуацію із ветсанзаводом.

Про це пише Проковель.

Сесія Ковельської міськради розпочалося з доволі емоційного обговорення питання щодо діяльності місцевої філії ДП «Укрветсанзавод». Активісти у фойє будинку рад і на площі Героїв Майдану зустрічали депутатів із плакатами «Ветсанзавод – бомба уповільненої дії», «Врятуйте – задихаємося», «Зупиніть геноцид волинян».

Міський голова Олег Кіндер ознайомив присутніх зі вчорашнім рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зокрема він сказав, що пропозиція її членів попередньо оголосити в місті надзвичайний стан через екологічно загрозливу ситуацію на ветсанзаводі, була одноголосно прийнята.

А отже всі матеріали даного засідання направлені на розгляд волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює голова ОДА Володимир Гунчик. І наголосив, що саме в її компетенції оголошувати чи ні в Ковелі надзвичайний стан. Для прийняття рішення обласна влада має десять днів.

Також Олег Кіндер зауважив, що органи місцевої влади не мають юридичного права приймати рішення щодо закриття чи перенесення державного підприємства на іншу територію. На це може дати дозвіл, приміром, профільне міністерство. Однак прибулі на сесію представники громадськості міста вимагали від міської влади більш радикальних, якихось рішучих дій.

Заступник голови Громадської ради при міській раді Ігор Верчук повідомив, що вчора ГР провела виїзне засідання, на якому прийняла рішення підтримати вимоги ковельчан. А блокувальники вимагають припинити роботу ветсанзаводу, перенести його на екологічно безпечну відстань від житлових забудов, однак спершу утилізувати всю сировину, яка накопичилася на підприємстві. Нагадаємо, що на заводі в Ковелі працює лише один котел, а на території зберігається сировини більше 2,5 тисячі тонн.

Громадські активісти, які вже не перший тиждень блокують дорогу до ветсанзаводу і не допускають туди машин із трупним вантажем, стверджують, що на них чиниться тиск із боку невідомих, лунають погрози. Присутній на засіданні сесії начальник Ковельського відділу поліції Іван Тусь запевнив людей, що відтепер до них на блокпост постійно навідуватиметься патруль поліції.

Також було поінформовано, що проти керівника підприємства відкрито кілька кримінальних справ, нині на території ветсанзаводу ведеться перевірка.

Зрештою, депутати міської ради підтримали звернення до президента Петра Порошенка, прем’єра Володимира Гройсмана, депутатів Верховної Ради України, обраних від Волині, голови ОДА, керівника волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимира Гунчика щодо діяльності Ковельського ветсанзаводу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенка просять врятувати волинян від екологічного лиха
23 березень, 2017, 16:35