У Варшаві встановили «качкомати»

У Варшаві встановили «качкомати»
В автобусах – квиткові автомати, на заправних станціях – поштомати, а на дільниці Віланув у Варшаві – качкомати.

Місцева влада встановила дві незвичні годівниці для птахів, – пише видання Наш вибір із посиланням на tvnwarszawa.tvn24.pl.

Качкомати – це невелика зелена будка, в якій знаходиться спеціальний корм для качок. Встановили їх у місцях, де місцеві жителі найчастіше годують птахів і найчастіше – неправильно. «Ми давно мали ідею створити такі качкомати і ось – втілили її у життя. Адже, по-перше, хліб, яким годують качок – шкідлива їжа для птахів, а по-друге, на каналі залишається хліб і він починає пліснявіти, що не додає окраси нашій околиці», – розповідає прес-секретар дільниці Віланув Ельвіра Вехецька. За її словами, у качкоматах знаходиться найкращий корм для качок – зерна, пластівці та висівки.

Коли корм у качкоматі закінчиться, його будуть поступово доповнювати. Аби погодувати ним пташок не потрібно нічого платити, збіжжя доступне цілком безкоштовно. Місцеві мешканці дуже позитивно відреагували на таке нововведення і тому місцева влада не виключає, що з часом таких годівниць на дільниці побільшає. Поруч з встановленими качкоматами, встановлять й інформаційні таблиці, де буде розміщена інформація про те, як і чим правильно годувати птахів у місті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Варшаві встановили «качкомати»
24 березень, 2017, 09:55
У Луцьку шукають злодія
24 березень, 2017, 09:47