Луцький депутат побував у Ізраїлі: «Поїхали 39 осіб. В Україну повернулася 21»

Луцький депутат побував у Ізраїлі: «Поїхали 39 осіб. В Україну повернулася 21»
Депутат Луцької міської ради Петро Нестерук побував у Ізраїлі у складі групи паломників та був шокований тим, що з групи в 39 осіб в Україну повернулася лише 21 людина. Решта залишилися жити в цій країні нелегально та шукати роботу.

Про це обранець громади написав у Facebook.

Він розповів, що в середині березня з дружиною паломницьким туром відвідав святі Біблійні місця: Гробницю Лазаря, церкву Успіння Божої Матері, Світлицю Таємної Вечері на горі Сіон, Гробниці Давида та Діви Марії, Стіну Плачу, Храм Хреста Спасителя, Голгофу.

"Було дуже цікаво і надихаюче, була нагода ще раз переглянути та оцінити своє життя! Раджу всім, хто має можливість, хоча б раз у житті особисто пройти Біблійними стежками Святої землі", - ділиться емоціями Нестерук.

Водночас, додає він, дуже прикро було спостерігати, коли з української групи, яка на початку складалася з 48 людей, пропустили на територію Ізраїлю лише 39, а по закінченню туру в Україну повернулись лише 21 людина.

"Всі, що залишилися, мали зворотні квитки на літак в Україну, проте лишилися напевно для нелегального працевлаштування. Зі слів нашого гіда, в Ізраїль за останні роки масово приїжджають заробітчани з України, хоча і умови заробітку далеко не райські. Разом з тим, нелегали погіршують життєвий рівень місцевих жителів, негативно впливають на економіку держави. Тому і ставлення до українців погіршується. Так, на жаль це факт і я свідок того, що люди в пошуках заробітків покидають нашу країну! Дуже жаль цих людей, їхні зруйновані сім'ї, невизначене майбутнє, високу ймовірність депортації! Виїжджають кращі люди, праця яких потрібна Україні", - вважає депутат.

"Так, вона оплачується далеко не так, щоб забезпечити гідне проживання родин. А ще не завжди є і робочі місця. Чого нам не вистачає аби побудувати заможну державу в яку б прагнули приїхати а не виїжджали? Освічені люди є, природні ресурси одні з кращих у світі. Напевно нам не вистачає єдності, забагато сил витрачається на протистояння і конфлікти, боротьбу за владу. Подумалося, якби кожен з нас на своєму місці добре робив свою роботу, був прикладом для людей навкруги зміни були б не відворотні. Хіба це не реально? Все у наших руках!" - додав Петро Нестерук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Ви почніть з міської ради, пане Нестерук. Соромно за так званих "наших " депутатів. Працюйте на громаду, а то прославились на весь світ.
Відповісти
Там можна залишитись на 3 місяці легально
Відповісти
Депутатам менше красти нада, тоді будуть люди залишатись в Україні.
Відповісти
Шкода тих людей що лишаються в Ізраїлі. Останнім часом якісь шахраї в Україні дурять людей та за 1500$ обіцяють сприяти у отриманні статусу біженця в Ізраїлі. Ізрїль не надає нікому статус біженця! Через таких страждають нормальні туристи
Відповісти
Останні новини
Луцький депутат побував у Ізраїлі: «Поїхали 39 осіб. В Україну повернулася 21»
24 березень, 2017, 12:26
У Володимирі – толока
24 березень, 2017, 12:10