Уряд хоче заборонити поліетиленові пакети

Уряд хоче заборонити поліетиленові пакети
У 2012 році в Україні можуть заборонити випуск і продаж легких пластикових пакетів - уряд мотивує заборону тим, що пакетів надто багато і вони забруднюють довкілля.

Про це в ефірі українського телеканалу повідомив начальник управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону Олександр Ігнатенко, - пише «Україна комунальна».

Відповідний законопроект, за словами начальника управління Мінрегіону, вже підготовлено. При цьому Мінрегіон, за його словами, відчуває труднощі при узгодженні законопроекту з іншими профільними міністерствами.

«Ми намагаємося погодити законопроект, а чиновник з міністерства - не буду говорити якого - думає: а в чому ж я буду носити масло або ковбасу з магазину? У міністерствах багато жінок працює, які купують продукти - для них це проблема», - повідомив Ігнатенко.

Він уточнив, що Мінрегіон не заперечує проти випуску щільних пакетів великого об’єму.

На сьогоднішні, повідомив начальник управління Мінрегіону, в Україні налічується близько 5 тисяч сміттєвих звалищ, щорічно з'являється 35 тис. несанкціонованих. Це, на його думку, пов'язано з відсутністю в деяких населених пунктах, особливо в сільській місцевості, регулярно працюючих служб з вивезення сміття.

За його словами, тільки 30% сіл мають можливість користуватися цією послугою, тому і створюють несанкціоновані звалища, які, як правило, прибираються під час весняних робіт з благоустрою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Уряд хоче заборонити поліетиленові пакети
05 січень, 2012, 14:32