Тендер на мільйон: для Луцька розроблять схему руху

Тендер на мільйон: для Луцька розроблять схему руху
Схема проїзду для транзитного транспорту, обстеження пасажиропотоків, розвиток велосипедної мережі та розробка моделей найбільш навантажених перехресть: комплексну схему організації дорожнього руху розроблятимуть для Луцька.

Відкриті торги на розробку комплексної схеми руху транспорту Луцька оголосили через електронну систему «Prozorro» 23 березня. Очікувана вартість робіт становить мільйон гривень, - пише інформагентство Волинські Новини.

Замовником робіт виступає департамент ЖКГ міськради. У технічному завданні вказано, що виконавець робіт повинен розробити імітаційні транспортні моделі найбільш навантажених перехресть (кільцева розв’язка проспекту Василя Мойсея – проспекту Грушевського – вулиць Стрілецька – Яровиця - Винниченка; перехрестя проспекту Волі – вулиць Словацького – Винниченка - Паркова; перехрестя проспекту Соборності - вулиці Вячеслава Чорновола - перехід гіпермаркету «ТАМ-ТАМ»; перехрестя вулиць Рівненська – Електроапаратна - проспекту Відродження).

Також розробник схеми повинен буде проаналізувати хід реалізації генерального плану міста в частині збереження транспортних коридорів, об’їзних шляхів та резерву територій для транспортних розв’язок на них та розробити схему проїзду для водіїв транзитного транспорту та гостей міста; виконати розділ зовнішній транспорт з розробкою заходів по розвитку зовнішніх автомобільних доріг, а також автомобільного, залізничного та інших видів транспорту.

У технічному завданні йдеться про обстеження транспортних потоків на магістральній вулично-дорожній мережі обласного центру період квітень-червень 2017 року.

«Визначити інтенсивність руху та надати діаграми транспортних потоків в години «пік» на перехрестях, площах, кільцевих розв'язках та розв'язках в різних рівнях. Визначити коєфіцієнти завантаженості всіх магістральних вулиць міста та надати пропозиції по реконструкції існуючої вуличної мережі та перерозподілу транспортних потоків», - йдеться у документі.

Розробка схеми передбачатиме також обстеження пасажиропотоків на мережі громадського транспорту. Потрібно визначити інтенсивність руху та надати діаграми транспортних потоків транспорту загального користування в години «пік»; надати пропозиції щодо вдосконалення мережі громадського транспорту, рухомого складу, маршрутів руху, розміщення зупинок та пересадочних пунктів, реконструкції (облаштування) ділянок вулично-шляхової мережі міста, де необхідно реалізувати пріоритетний рух маршрутних транспортних засобів загального користування.

Передбачена розробка заходів по вдосконаленню організації дорожнього руху на ділянках і місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод, вузлах з транспортними затримками та біля ринків (за результатами обстежень для тридцяти одиниць).

Окрім цього, розробник комплексної схеми руху транспорту Луцька повинен буде надати пропозиції щодо розвитку велосипедної мережі в місті, підземних переходів, зон відпочинку та заняття спортом, а також пропозицій щодо розширення зон зберігання та паркування автотранспорту, в тому числі на підходах до центральної частини міста, в житлових кварталах, вздовж магістральних вулиць біля об’єктів масового відвідування громадян. Також чекають пропозицій щодо вдосконалення світлофорного регулювання, заміна старого обладнання, координація руху на магістральних вулицях міста, впровадження відеоконтролю за дорожнім рухом.

Тендерні пропозиції прийматимуть до 10 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тендер на мільйон: для Луцька розроблять схему руху
24 березень, 2017, 17:57