Волонтери в Луцьку розповідають про небезпеку туберкульозу

Волонтери в Луцьку розповідають про небезпеку туберкульозу
У Луцьку триває акція, під час якої волонтери товариства Червоного Хреста України пропагували серед людей здоровий спосіб життя.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

У розвинутих країнах ця недуга вражає лише бідних і тих, хто веде антисоціальний спосіб життя. В Україні ж хвороба вже більше 20 років є епідемією. Сьогодні, 24 березня, світова спільнота відзначає день боротьби з туберкульозом. Він щороку забирає тисячі життів, хоча успішно лікується, якщо вчасно звернутися до медиків. Аби люди більше знали про небезпеку збудника хвороби — палички Коха, волонтери Червоного Хреста організували в Луцьку інформаційну кампанію.

Уже 4-й день на Театральному майдані міста стоїть намет, де волонтери товариства розповідають людям про туберкульоз, – повідомила спеціаліст обласної організації Червоного Хреста України Наталія Домбровська. За її словами, волонтери розносять літературу, а члени загону швидкого реагування проводять майстер-клас з першої допомоги.

Поруч працівники обласного протитуберкульозного медоб’єднання встановили мобільний флюорограф, де кожен може перевірити стан здоров’я. У наметі також вимірюють тиск. За 4 дні роботи мобільного флюорографа фахівці обстежили три сотні волинян. Виявили туберкульоз у людей, які про свою хворобу навіть не здогадувалися, –наголосила рентгенлаборант Руслан Похила. Каже, таких десь 7-8 випадків. Усі вони отримали направлення на дообстеження.

Волонтери товариства Червоного Хреста спільно з працівниками обласного протитуберкульозного об’єднання постійно інформують волинян про небезпечну недугу. Лише торік 158 краян померли від туберкульозу. 620 волинян хворіє на цю недугу. Тож спеціалісти закликають не нехтувати здоров’ям і вчасно проходити медобстеження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волонтери в Луцьку розповідають про небезпеку туберкульозу
24 березень, 2017, 21:00