Через повільну роботу облради Луцьк не міг отримати гроші на школу №27

Через повільну роботу облради Луцьк не міг отримати гроші на школу №27
Школу №27 у Луцьку можуть добудувати вже цього року, якщо знайдуть у бюджетах необхідні 28 мільйонів гривень. Раніше місту вдалося залучити 20 мільйонів, однак ці кошти довго «йшли» до розпорядника, бо Волинська обласна рада не ухвалювала відповідного рішення.

Такі дії облради можуть відтермінувати відкриття школі, яке планують влаштувати на 1 вересня, аби діти з 55-го мікрорайону почали новий навчальний рік у новому закладі. Крім того відтермінування породить проблеми з пошуком фінансів на утримання будівництва в зимовий період у належному стані, - пише ВАР.

За словами першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, 28 мільйонів – цілком прийнятна сума для бюджету міста і частково з області та за підтримки державного фінансування.

«Від нас лише залежить відшукати гроші у міському, обласному та державному бюджеті», – повідомив Тарас Яковлєв.

Загальний кошторис школи – 98 мільйонів гривень. Декілька років тому, коли приймалось рішення щодо будівництва, було проведено тендер, який виграла компанія «Житлобуд-2». На замовлення обласного управління капітального будівництва компанія збудувала садочок і тепер будує школу.

За словами Тараса Яковлєва, наразі виконали робіт на близько 50 мільйонів гривень. Залишок коштів, необхідний для того, щоб завершити будівництво і здати в експлуатацію школу, становить 48 мільйонів гривень.

«Цьогоріч у бюджеті міста ми змогли передбачити 20 мільйонів гривень. Але цього недостатньо. Минулого року ми мали хорошу практику, коли за ініціативи та лобіювання нардепа Ігоря Лапіна нам профінансували 14 мільйонів з державного бюджету. Є надія, що ця тенденція збережеться», – повідомив посадовець.

Однак, за словами Тараса Яковлева, попри те, що в міському бюджеті змогли відшукати 20 мільйонів гривень, кошти дуже довгий час не було можливості освоїти.

«Ці кошти ми вже направили до обласного бюджету, щоб можна було розраховуватись з будівельниками і без зупинки продовжили будівництво. Була проблема з розприділенням цих коштів, бо чомусь довгий час не збиралась бюджетна комісія депутатів обласної ради і не погоджувалось проведення коштів на цей розподіл. В чому там затримка, я, чесно кажучи, не знаю. Станом на п’ятницю (17 березня, - ред.) бюджетна комісія нарешті провела засідання і погодили ці кошти, тому зараз нічого не забороняє ці кошти освоїти», – зауважив він.

Тарас Яковлев переконаний, що місто Луцьк за рахунок перевиконання однозначно зможе виділити ще певну суму, однак не можна покладатись виключно на міський бюджет. Мовляв, з обласного та державного бюджету теж повинна бути підтримка.

«Минулого року міська рада передбачила 8 мільйонів, цьогоріч – 20. З обласного бюджету минулоріч не було нічого виділено, натомість з державного бюджету за сприяння Ігоря Лапіна надійшло 14 мільйонів гривень. Цього року обіцяли з обласного бюджету профінансувати певну суму, однак скільки і коли це зроблять – я не знаю. Проте кошти треба вже», – нарікає Тарас Яковлев.

Тож загалом, враховуючи передбачені 20, лишається знайти лише 28 мільйонів гривень, аби добудувати школу цього року. На думку першого заступника міського голови – це абсолютно реально.

«Ми написали лист на ім’я народного депутата від Луцька Ігоря Лапіна з проханням, аби він посприяв у виділенні нам 5 мільйонів гривень зараз. Наскільки я знаю – з його сторони є розуміння цієї потреби і таке сприяння буде. Тому я очікую, що ці необхідні 5 мільйонів будуть виділені вже найближчим часом», – підсумував Тарас Яковлев.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через повільну роботу облради Луцьк не міг отримати гроші на школу №27
25 березень, 2017, 13:57