Назвали зарплати детективів Служби фінрозслідувань

Назвали зарплати детективів Служби фінрозслідувань
В даний момент посадовий оклад керівника створюваної в Україні Служби фінансових розслідувань (СФР) встановлено на рівні 40 прожиткових мінімумів (62 тис. грн), а посадові оклади рядових детективів служби – на рівні 20 прожиткових мінімумів (32 тис. грн), пише у своїй статті для DT.UA Юлія Самаєва.

За її словами, саме зарплати співробітників СФР стали предметом суперечок при обговоренні створення служби в Кабміні. З одного боку, для країни із середньою ЗП в 6000 грн – суми вражаючі. З іншого – працівники служби будуть розслідувати зловживання, в яких мова йде про мільйони. Тримати їх на ставці рядових держслужбовців – значить власноруч створювати корупційні ризики.

"Поки що посадові оклади в СФР такі: у керівника служби — 40 прожиткових мінімумів (64 тис. грн на сьогодні), заступників — 35 (56 тис.), керівників територіальних підрозділів — 30 (48 тис.), старших детективів — 22 (35,2 тис.), рядових детективів — 20 (32 тис. грн). До окладу традиційно додаються надбавка за вислугу років, доплати за спецзвання, ранги держслужбовців і роботу, що передбачає доступ до державної таємниці.

Додатковим бонусом виступить медична страховка для співробітників: самим працівникам СФР держава оплачуватиме 90% вартості страхового поліса, а членам їхніх родин — 70%", - вказує автор. Як зазначив в коментарі DT.UA міністр фінансів Олександр Данилюк, без високих зарплат до служби неможливо буде залучити кваліфікованих фахівців.

"Без нормальної зарплати неможливо залучити кваліфікованих фахівців, які чесно й професійно працюватимуть і відрізнятимуть ВВП від ВДВ, а ПДВ від ДВП. Нещодавно нам розповідали про те, як слідчий податкової міліції, який розслідував ухилення від сплати ПДВ, у розмові з адвокатом підприємства виявив повне незнання, що таке ПДВ. І коли адвокат звернув на це увагу, слідчий сказав, що йому байдуже, що таке ПДВ, усе одно доведеться домовлятися", — зазначив він. За словами Данилюка, згідно з розрахунками Мінфіну, для ефективної роботи Службі фінрозслідувань потрібні близько 3 тисяч співробітників.

"Кількість співробітників визначатиме Кабмін. За нашими розрахунками, службі необхідно не більш як 3,5 тис. чоловік, включаючи адміністративний персонал, щоб ефективно працювати", - зазначив міністр.

Глава Мінфіну також акцентував увагу на необхідності мінімізувати можливості для проходження до СФР екс-співробітників податкової міліції.

"Вони працювали в корумпованій системі й принесуть свої звички із собою. Критерії відбору співробітників визначатимуться під кожну посаду. Але будуть і деякі загальні критерії — певний рівень грамотності, ерудиції, особлива увага приділятиметься знанню іноземних мов. У сучасному світі фінансові злочини не обмежуються кордонами, і багато підприємств ведуть зовнішньоекономічну діяльність, співробітникам необхідно буде читати контракти, інші документи й профільну літературу іноземною мовою або спілкуватися з правоохоронними органами з інших країн", - підкреслив глава Мінфіну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали зарплати детективів Служби фінрозслідувань
25 березень, 2017, 14:38