Пільги для почесних громадян декларативні?

Пільги для почесних громадян декларативні?
Не зважаючи на передбачені у положенні для почесних громадян Луцька пільги, частина з них не виконується.

Згідно з положенням про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька», яке затвердила міська рада ще у 2010 році, почесні громадяни мають право на позачерговий прийом з особистих і службових питань посадовими особами, безкоштовний проїзд усіма видами міського транспорту (за винятком таксі) при пред’явленні посвідчення, щомісячну грошову допомогу при досягнені пенсійного віку, безкоштовну підписку на газету «Луцький замок» та безкоштовне медикаментозне забезпечення за рецептами лікарів.

3 жовтня 2012 року під час засідання виконавчого комітету заступник луцького міського голови Юрій Вербич зауважив, що громадянам не надається безкоштовний проїзд, адже вони не включені до переліку категорій громадян, які мають право на пільговий проїзд.

Подібна проблема існує і з медичним обслуговуванням почесних громадян. Як пояснив начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель, не зважаючи на те, що пільга передбачена, коштів для її забезпечення немає.

«На рівні нас з вами надається допомога. Окремих грошей, як, наприклад, є 50 тисяч гривень, прийшов хтось і одразу на нього виписали рахунок, міська оплатила – такого немає», - зазначив Кошель.

«Це записано, але грошей на це не виділено», - зазначив посадовець. Кошти мали би бути передбачені у міському бюджеті.

Загалом звання почесний громадянин присвоєно 23 людям, з них менше половини – живі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.