Гунчик звинуватив Палицю в популізмі

Гунчик звинуватив Палицю в популізмі
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик вважає популістичною заяву голови облради Ігоря Палиці, що КП «Волиньприродресурс» вже в цьому році може заробити не менше 500 мільйонів гривень.

Про це губернатор заявив в ефірі ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE», - пише Конкурент.

Ведучий Тарас Шкітер пригадав, що комульне підприємство на початку року отримало спецдозволи на видобуток торфу, міді та бурштину. Голова обласної ради після цього заявив, що це дасть можливість до кінця року на рахунок комунального підприємства отримати не менше 500 мільйоні гривень, які «підуть» в бюджет області.

На думку Володимира Гунчика, озвучення таких цифр – це «заохочення громадськості і спонукання їх до підтримки відповідної позиції».

«Маленькі арифметичні розрахунки показують: щоб мати таку цифру в гривнях, треба мати близько 200-300 тонн бурштину. Сьогодні вся Україна не добуває стільки бурштину за рік, скільки задекларував Ігор Петрович», – каже голова ОДА.

Крім того, зі слів голови ОДА, з цієї суми ще потрібно було б сплатити 250 мільйонів гривень податку.

Також Володимир Гунчик наголошує: щоб видобути таку кількість бурштину, потрібно вирізати 40 тисяч гектарів лісу. Це призведе до того, що на території Маневицького, Ківерцівського, Любешівського і Камінь-Каширського району «буде величезна місячна пляма».

«Мені б дуже цікаво було подивитися, через який час виросте ліс на цій території і що будуть робити мешканці, гуляючи цими марсіанськими пейзажами», – каже голова ОДА.

Він зауважує: область має право видобувати бурштин, але повинна говорити про реальні цифри і не забувати про екологію.

«Я вважаю, що все-таки це більше популізм», – підсумував Володимир Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гунчика лякають прогнозовані Палицею суми прибутку, хоча мав би навпаки радіти багатству волинської землі ...! Гунчика лякають можливі екологічні ризики, хоча головною загрозою для екології є саме сьогоднішній бардак та повна відсутність контролю за видобутком бурштину ...! Гунчик з калькулятором тремтячими пальцями вже напевно 100-й раз обраховує скільки видобутку в Україні сьогодні декларують "збиткові" державні підприємства, вдаючи з себе дурня, який ніби-то не розуміє, що це лише мала доля від того, що видобувається насправді ...! Можливо що насправді Гунчик боїться саме того, що Палиця покаже громаді справжні прибутки ...!!!??? Можливо Гунчик боїться саме того, що Палиця дієво продемонструє як можна видобувати нічого не знищуючи ...!!!??? Можливо, що Гунчик, поливаючи брудом тих хто хоче сьогодні добувати бурштин в законний спосіб, просто зайвий раз хоче нагадати про свою присутність, підміняючи справжнє діло власним нікчемним словоблудієм ...!!!??? А можливо, що Гунчик, наче вірний пес просто тупо виконує доручення свого "патрона", з яким, за його ж словами, мріє бути похованим в одній домовині (ідіот .. - або на  все готовий холуй ...???) ...!!!??? Щоб забороняти та ганити геть усе з того, що робиться  позитивного у бурштиновому напрямку, аж поки їх самих не покличуть у "жирну" долю разом з їхньою спільною домовиною ...!!!
Відповісти
Останні новини
Гунчик звинуватив Палицю в популізмі
27 березень, 2017, 01:21